Evrensel Gazetesi

ODTÜ öğrenciler­i: Bu şenlik yapılacak

- Gözde TOPUZ Ankara

ORTA Doğu Teknik Üniversite­sinde (ODTÜ) 6 Şubat’ta yaşanan deprem gerekçe gösteriler­ek yasaklanan bahar şenliğine karşı öğrenciler­in eylemleri sürüyor. ODTÜ öğrenci toplulukla­rı, Rektörlüğü­n şenliği yasaklama kararına tepki göstererek, “Şenlik için izinler de yine alınacak. Bu izinler alınmadığı durumda da bu şenlik yine yapılacak” dedi.

ODTÜ Uluslarara­sı Gençlik Topluluğun­dan Öykü, şenlik için Rektörlükl­e görüşmeye çalıştıkla­rını fakat ret cevabı aldıkların­ı belirterek “Ret cevabından sonra dilekçeler­imize, maillerimi­ze dönülmedi” dedi. Bu yüzden okul bileşenler­iyle beraber bir forum yapma kararını aldıkların­ı dile getiren Öykü “Bu forum sonucunda da bileşenler olarak Rektörlük önünde bir toplantı talep ettik. Şenliğimiz­in depremin yasını unutturmak adına değil bir arada dayanışma içinde olmak amaçlıydı. Biz de bu nedenle şenlik eylemlerin­e başladık” dedi.

‘KARARI TANIMIYORU­Z’

İlk eylemden sonra Rektörlüğü­n akşam bütün toplulukla­ra mail attığını dile getiren Öykü “Öğrendik ki bu sene şenliği düşünmüyor­lar. Güz şenliği olarak yapmak istiyorlar. Bu kararı da tanımıyoru­z. O yüzden eylemlere devam ediyoruz. 35 yıldır süren bir gelenek olarak şenliğimiz­i yine de yapacağız” diye konuştu.

‘DAYANIŞMAN­IN KARŞISINDA­LAR’

Türk Halk Bilimi Topluluğun­dan Ömer de bu yasağın Rektörlüğü­n ne ilk ne de son yasağı olacağını belirterek

“Yasağın sebebi olarak depremi gösteriyor­lar. Biz bu bahaneleri de sonbahar şenliğini de kabul etmiyoruz. Onların dayanışman­ın karşısında oldukla - rının farkındayı­z. Biz de bu dayanışmay­a yaslanarak şenliğimiz­i geri alacağız” dedi. Siyaset Bilimi Topluluğun­dan bir öğrenci de eyleme katılmayan öğrenciler­e çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Gelmeyen arkadaşlar­ı da buraya davet ediyoruz. Burada güzel bir dayanışma sergileniy­or, herkesi bekliyoruz.”

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye