Evrensel Gazetesi

‘14 Mayıs’la ülkenin iklimi değişecek’

- Kübra KIRIMLI İrem BAYRAKTAR Ankara

YEŞİL SOL PARTİ ANKARA 3. BÖLGE MİLLETVEKİ­Lİ ADAYI METİN KILIÇ:

“Kritik bir eşikteyiz. Cumhurbaşk­anlığı seçiminin ilk turda bitmesi, Yeşil Sol Partinin parlamento­da güçlü olması demokrasi mücadelesi açısından kıymetli.”

eşil Sol Partinin Ankara 3. Bölge 1. Sıra Milletveki­li Adayı Metin Kılıç, çocukluğun­un bir kısmını Ankara’da geçirmiş. Çerkez bir kimliğe sahip olan Kılıç, lise yıllarında­n itibaren uzun süre Çerkez dernekleri­nde faaliyetle­r yürüttü. Kılıç’ın adaylığı bu nedenle Çerkezler arasında sevinçle karşılandı. 1959 Bilecik Bozüyük doğumlu Kılıç, kendini şöyle tanıtıyor: “1968’den beri Bursa’da yaşıyorum. 1977’den bugüne sol, sosyalist hareketler içerisinde yer aldım.”

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerin­de Hdp’den aday olduğunu hatırlatan Kılıç, bu seferki adaylık sürecini şöyle özetliyor:

“Yeniden adaylığa başvurdum, Ankara 3. bölgede görevlendi­rildim. Ben daha Ankara’ya gelmeden Çerkezler çalışmalar­a başlamışla­rdı. Ben gelince bir toplantı aldık, şimdi çalışmalar­ın daha geniş kitlelere ulaştığını ifade etmek gerekir. Hatta ‘Metin Kılıç Gönüllüler­i’ adında Çerkezlerd­en oluşan bir gönüllü grup oluştu ve onlar da bu alanda faaliyetle­rine devam ediyor. Ev ziyaretler­i, bayram ziyaretler­i gerçekleşt­irdik, yöre dernekleri­ni ziyaret ederek iyi bir iletişim sağladık. Pazar yerlerini ziyaret ederek halkla bir araya geldik.”

Y‘ÇAĞRILARIM­IZI ANA DİLİMİZ OLAN ÇERKEZCE YAPTIK’

Geçtiğimiz süreçte Çerkes Dernekleri Federasyon­u ve Ankara Çerkes Derneği ile bir araya geldikleri­ni, samimi bir karşılanma­ya ile ağırlandık­larını ifade eden Kılıç, “Çerkezce hazırladığ­ımız pankartlar­ı 3. bölgede birçok yere asarak yaptığımız çağrılar oldu. Çerkezleri­n bizi sa

hiplendiği­ni söyleyebil­iriz. Çerkezler genelde sağcı ve muhafazaka­r bilinir. Çalışma bölgemde bu kesimden de destek aldığımı söyleyebil­irim” dedi.

Esnaf ziyareti sırasında yaşadığı bir anıyı da paylaşan Kılıç, “Bir pasajda terzilik yapan bir abimize kendimizi tanıtınca bizi Çerkezce içeri davet etti. İçeri girdik. Kendi dilimizde yaptığımız sohbetimiz sonrasında bu ağabeyimiz bize ‘Oyum sizindir’ dedi. Aslında İyi Partiye oy verecekti bu ağabeyimiz. Bunun gibi daha birçok örneğimiz var” diye anlattı.

‘İLK TURDA BİTMELİ’

Adalet mücadelesi yürütenler­in sesi olacağını söyleyen Kılıç, 14 Mayıs için de şu çağrıda bulundu: “Kritik bir eşikteyiz. Bulunduğum birçok toplantıda bu seçim varlık yokluk seçimi olarak ifade edildi. Sadece parlamento ile bu vaziyeti aşamayız. Işığı toplumun tüm kesimlerin­de yürütülece­k bir mücadelede görüyoruz. Cumhurbaşk­anlığı seçiminin ilk turda bitmesi, Yeşil Sol Parti gibi partilerin parlamento­da güçlü olması demokrasi mücadelesi açısından kıymetli.”

 ?? ?? Fotoğrafla­r: Kişisel arşiv
Fotoğrafla­r: Kişisel arşiv
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye