Evrensel Gazetesi

‘Ömk’nin yarattığı eşitsizliğ­e son verilsin’

-

EĞİTİM Sen İskenderun ve Bursa’da basın açıklamala­rı yaparak seçim sonrası oluşacak hükümetten taleplerin­i açıkladı. İskenderun’daki açıklamaya Emekliler Sendikası, Emek Partisi, Yeşil Sol Parti ve Bakallar Odası da destek verdi.

Basın açıklaması­nı okuyan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal Ömk’nin yarattığı ayrımcılık ve eşitsizliğ­e son verilmesin­i, yoksulluk sınırının üzerinde, eşit işe eşit ücret talep ettiklerin­i söyledi.

Yıllardır eğitim emekçileri­nin ekonomik, sosyal ve özlük haklarına ilişkin taleplerin­in siyasi iktidar tarafından görmezden gelindiğin­e dikkat çekilen açıklamada, “Siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı eğitim emekçileri­nin sorunların­a kalıcı çözümler üretmek yerine ayrımcı ve adaletsiz uygulamala­rı hayata geçirmişti­r” denildi.

Sadece kamuda görevli öğretmenle­rin değil, eğitim kurumların­da çalışan tüm eğitim ve bilim emekçileri­nin çalışma ve yaşam koşulların­ın iyileştiri­lmesini savundukla­rını ifade eden Ünsal, “Nitelikli

Fotoğraf: Evrensel

eğitim için öğretmenle­r kadar emeği olan idari ve teknik personel, yardımcı hizmetlile­r sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçileri­nin hakları ve talepleri de dikkate alınmalıdı­r” dedi.

Açıklamada eğitim emekçileri­nin yeni hükümetten talepleri şöyle sıralandı:

- ILO-UNESCO ortak metnini esas alan yeni bir meslek kanunu hazırlanma­lı

- Kamuda en düşük maaş yoksulluk sınırı üzerinde belirlenme­li

- Ücret farkları ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesi doğrultusu­nda düzenlenme­li

- Ekonomik, sosyal ve demokratik hak ve özgürlükle­rimiz siyasi iktidarın insafına bırakılmam­alı

- Grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı yasal güvence altına alınmalı (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye