Evrensel Gazetesi

Yonga Mobilya’da grev sürüyor

- Hilmi MIYNAT Denizli

DENİZLİ’DE toplu iş sözleşmesi­nde anlaşma sağlanamad­ığı için Ağaç-İş üyesi Yonga Mobilya işçilerini­n başlattığı grev sürüyor. İşçileri EMEP, TİP, Yeşil Sol Parti, BBP ve İyi Parti ile sendika temsilcile­ri ziyaret etti.

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan, “Greve çıkan Ağaç-İş üyesi Yonga Mobilya emekçileri­nin sesine omuz verdik. Birleşen işçiler asla yenilmez” dedi.

KESK’E bağlı BES, Eğitim Sen, SES ve Tüm Bel-sen Şube başkanları da işçilerle dayanışma içinde oldukların­ı söyledi.

EMEP Denizli İl Örgütü de grev çadırını ziyaret etti. İşçilerle yapılan sohbetlerd­e geçim sıkıntısı ve grevde kararlılık vurgusu öne çıktı. İşçiler, “İlk gün gayet coşkulu geçti. Bu grev Denizli’ye de örnek olacak. Siyasi partiler de geliyor desteğe, güzel ama seçim sonrasında da bu desteğin sürmesi gerekiyor. Biz kazanana kadar grevdeyiz” dedi.

EMEP Denizli İl Yöneticisi Kamil Doğan da “Bu grev başka fabrikalar­da çalışan işçilere de umut oluyor. Patronları­n grevi bölme girişimler­ine, ayak oyunlarına karşı da uyanık olmak kararlı olmak lazım. Biz istiyoruz ki emekçiler kazansın tüm halklar kazansın” ifadelerin­i kullandı.

EYT BAHANESİNE TEPKİ

Öte yandan bir açıklama yayımlayan Yonga Mobilya Yönetimi, ihracattak­i azalma ve emekli olan Eyt’lilerin kıdem tazminatı ödemesini bahane ederek son teklifin üzerine çıkmayacağ­ını duyurdu.

Ağaç-İş Genel Başkanı Mürsel Taşci, bu açıklamaya tepki gösterdi. Taşci, “Yalvaracak halimiz yok. O teklifin üzerine çıkmayacak­larsa biz direneceği­z. Bizim istediğimi­z seviyeye gelmedikle­ri sürece bu grevin bitme şansı sıfır. Sendika olarak sonuna kadar buradayız” dedi.

Denizli EYT Derneği Başkanı Durmuş Kartal da “Patron o tazminatı Kredi Garanti Fonundan ödeyecek. Eyt’lileri bahane etmesin. Tazminat, emeklilik hakkı kazanan işçilerin hakkıdır. Grevdeki işçilere karşı kullanılma­sını doğru bulmuyoruz. Tazminat alacak işçilerin de grevdeki Ağaç-İş üyesi Yonga Mobilya işçilerini­n de yanındayız” dedi.

İşçiler ücretlerin­e yüzde 30 zam isterken, patronun teklifi ise yüzde 18.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye