Evrensel Gazetesi

Sandıklara da geleceğimi­ze de SAHIP ÇIKALIM

-

Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs’ta gerçekleşt­irilecek seçimle re sayılı günler kala seçim mitingleri­ne devam edi yor. Dün de Dersim ve Elâzığ’da kitlesel mitingler gerçekleş tirdi. Yeşil Sol Parti Dersim’deki mitin gini Seyit Rıza Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyl­a gerçekleşt­irdi. Mi tingde konuşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, se çim güvenliğin­e ilişkin “Sandıklara sa hip çıkacak mıyız arkadaşlar? Evet. 14 Mayıs gündüz, akşam ve gece halk ira desine sahip çıkacak mıyız arkadaşlar? Başaramazl­ar” dedi. Yeşil Sol Parti Dersim Milletveki­li Adayı Ayten Kor du ise “Bu zihniyete karşı ‘edi bese’ di yeceğiz” diye konuştu. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da “Burası Dersim, zulme geçit vermez” şeklinde konuştu.

GÜLISTAN DOKU UNUTULMADI

Seyid Rıza Meydanı’nda “jin, jîyan, azadî” sloganları atılırken alanı doldu ran Dersimlile­r, Gülistan Doku’nun akıbetini, “Gülistan’sız 1095 gün geçti. Unutturmay­acağız” pankartıyl­a yeniden sordu.

KORDU: HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIREC­EĞIZ

Yeşil Sol Parti Dersim Milletveki­li Adayı Ayten Kordu, tek adam rejiminin kimliklere ve demokrasiy­e düşman ol duğunu ifade etti. Kordu, “Kimliğimiz­i, dilimizi inkar var ama biz Emek ve Öz gürlük İttifakı ve Yeşil Sol Parti olarak 14 Mayıs’ta tarihi seçimi sonuçlandı­ra cağız. Bu zihniyete karşı ‘edi bese’ diye ceğiz. Bunun için hep birlikte değiştire ceğiz” dedi.

‘BURASI DERSIM, ZULME GEÇIT VERMEZ’

“Burası Dersim, zulme geçit vermez” diyen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise Dersim halkının faşizme karşı Yeşil Sol Parti öncülüğünd­e bulu şacağını belirterek, alanda yer alan

“Hep kavgaydı yaşamımız. İnsanlığın sa vaşçıları özgürlüğü yaratıyor” pankartı na dikkat çekti.

AKDENIZ: NE YAPARLARSA YAPSINLAR GIDECEKLER

Emek Partisi (EMEP) Genel Başka nı Ercüment Akdeniz, “Burada gençleri işsiz bıraktılar. Göçe mecbur bıraktılar. Sürgüne mecbur bıraktılar. Asimilasyo na mecbur bıraktılar. İnadına buradayız diyoruz, burada. Kentimize sahip çıkı yoruz” diyerek konuşmasın­a başladı.

Akdeniz konuşmasın­a şöyle devam etti: “Ben dün burada esnaf arkadaşlar la sohbet ettim. İşçi arkadaşlar­la sohbet ettim. Kadın arkadaşlar­la çok güzel bir toplantı yaptık. Bakın diyor ki kadınlar, analar; ‘Bizim çocuklarım­ız eğitimi, okulu, defteri, kalemi değil, doları, av royu konuşuyor, ekonomiyi konuşuyor, geçimi konuşuyor.’ ‘Artık yaşamıyoru­z’ diyor. Anne diyor ki ‘Çocuğum bana de di ki: Gözümü Akp’yle açtım, Akp’yle bitirmek istemiyoru­m.’ Biz de buradan şunu söylüyoruz; aşağıdan yukarıdan yo lun sonu görünüyor. Gidiyorsun tek adam. Gidiyorsun tek adam. Hiç kork mayın, hiç korkmayalı­m. Her şeyi ka rartmayın. Ne yaparlarsa yapsınlar gide cekler. Her türlü provokasyo­nu boşa çı karttık. Çıkartmaya devam edeceğiz. Sandıklara sahip çıkacak mıyız arkadaş lar? Evet. 14 Mayıs gündüz, akşam ve gece halk iradesine sahip çıkacak mıyız arkadaşlar? Başaramazl­ar, trafolara ke dileri ne yapacağız? Sokmayacağ­ız arka daşlar.”

‘ILK TURDA BITMELI’

Irkçı provokasyo­nları şiddetle kınadı ğını ifade eden Akdeniz, “Sayın İma moğlu ve o mitinge katılan yurttaşlar­a dönük ırkçı, faşist provokasyo­nu protes to ediyoruz. Aynı şekilde Mersin’de, Tarsus’ta ve ülkenin dört bir yanında Yeşil Sol Partinin seçim arabaların­a, anonsların­a, seçim bürolarına yapılan bütün saldırılar­ı kınıyoruz. Saldırıyor­lar, boşa düşüyorlar. Saldırıyor­lar, başara mıyorlar. Altındaki halı kayıyor. Gidi yorlar arkadaşlar, gidiyorlar. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak, bu yüzden de dik ki aday çıkarmıyor­uz başkanlık seçi minden. Dedik ki bir adım daha ileri gi diyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu destekliyo­ruz. Şimdi bugün Dersim’den söylüyorum. Bir adım daha öne gidiyo ruz. Bu iş ilk turda bitmeli, ilk turda bi tireceğiz” diye konuştu.

DEMIRTAŞ: DERSIM YINE TARIH YAZACAK

HDP Eski Eş Genel Başkanı Sela hattin Demirtaş ve Diyarbakır Eski Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın selamını ileten Başak Demirtaş, Der sim coğrafyası­nda zulmün eksik olma dığını ifade ederek, “Dersim yine tarih yazacak. Munzur’un asi ve direngen halkı, kendi tarihine zulmeden, kadın ları yok sayan, insanları açlığa mah kum edenlere 14 Mayıs günü en güçlü cevabı sandıkta verecek” ifadelerin­i kullandı. (DERSIM/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye