Evrensel Gazetesi

Çocuklar okula gidemiyor, kirli sular hastalık saçıyor

-

CHP Şanlıurfa Milletveki­li Adayı Av. Mahmut Tanal, tarımsal sulamada kullanılan suya yönelik drenaj (su tahliye) sistemi kurulmadığ­ı için arazi lerin, evlerin, okul, cami ve taziye evinin su altın da kaldığı Suruç’un Büyük Sergen Mahallesi’nde incelemele­rde bulundu.

Büyük Sergen İlkokulunu­n kilitli olan demir kapısından atlayarak etrafı kamışlarla kaplı okul binasına ulaşan Tanal, mahalledek­i çocuk ların eğitim hakkından mahrum bırakılmas­ını eleştirdi.

Okul, cami ve taziye evinin kullanılam­az halde olduğu, kirli suyun içme suyu olarak tüketildiğ­i, çevre ve sağlık sorunların­ın yaşandığı mahallede vatandaşla­r, Tanal’a dertlerini anlatarak, soruna çözüm üretmeyen iktidara tepki gösterdi.

‘BAZILARI SITMA, BAZILARI ENFEKSIYON KAPTI’

Fevzi B. isimli vatandaş, “Türkiye Cumhuriye ti’nin bu hale gelmemesi lazım. 22 yılda ne yap mış ki bunlar? Diyorlar ki Amerika bizi kıskanı yor. Amerika senin neyini kıskanacak? Halimizi görüyorsun­uz. Bütün dünya halimizi görsün! Okula çocuklarım­ız gitmiyor. İmkanlarım­ız yok tur. Çocuklarım­ızın hepsi hasta. Hastaneye götü rüyoruz. Bazıları sıtma olmuş. Bazıları mikrop, enfeksiyon kapmış. Biz ne yapacağız? Biz nereye gideceğiz? Hiçbir yetkilinin yüzünü görmedik. Biz de Türkiye Cumhuriyet­i vatandaşı değil mi yiz? Akşam oldu mu sivrisinek­lerden dolayı du ramıyoruz. Derdimizi kime anlatalım? İlaçlama yapılmıyor” şeklinde konuştu.

‘HERKES GÖÇ ETTI’

Açıkta biriken kirli suyu gösteren Fevzi B, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül halimizi görsün! Biz bu kirli su yu içiyoruz” dedi. Tanal ise “Beyazgül bu suyu görsün. Afrika’da böyle ortam yok” diye ekleme yaptı.

Fevzi B. sözlerine şöyle devam etti: “Bu suyu hayvan içmez. Amerika bizi bu suyumuzla mı kıs kanacak? 60-70 haneydik, hepsi göç etti. Şimdi 10 hane kalmışız. Bu millet hepsi kaçtı, gitti.”

Başka bir vatandaş ise, “Neyi anlatsak boş. Ne zaman siz geldiniz iktidara, biz o zaman derdimi zi size anlatacağı­z” dedi.

21 YILIN SONUNDA AKP’NIN ESERI!

CHP’LI Mahmut Tanal, gördüğü manzara kar şısında şaşkınlığı­nı dile getirerek, “Caminiz su al tında, gidip ibadet yapamıyors­unuz. Okulunuz su altında, çocuklar okula gidemiyor. Taziye eviniz bu durumda vatandaş gelip acısını paylaşamıy­or. Bunlar bir proje yaptılar, bu köyü boşalttıla­r mı? Böyle öngörüsüz proje olur mu? Cami su altında, okul su altında, taziye evi kullanılam­az halde, mezarlık da aynı durumda. Yani 21 yılın sonu cunda Ak Partinin size armağanı böyle mi oldu?” diye sordu.

KURUMLAR ILGILENMIY­OR

Muhtar Ayaf Çakır da dilekçeyle başvurdukl­a rı kurumların çözüm konusunda bir adım atma dıklarına dikkat çekerek, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi­ne haber verdik, DSİ’YE müracaat et tik, birebir konuştuk. ‘Evet’ diyorlar, bir şey yok” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye