Evrensel Gazetesi

Tercihimiz­i demokrasid­en, değişimden yana kullanalım

-

Amed Sağlık Platformu, “Meslekleri­mizi piyasaya düşmekten kurtarıp, onurumuzla yapacağımı­z koşul anlayışlar­ını tercih edelim” çağrısı yaptı.

AMED Sağlık Platformu, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşk­anlığı ve genel se çimlere dair “seçim tutum belgesi”ni açıkladı. Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube bina sında yapılan basın toplantısı­nda, “De mokrasi olmadan sağlık olmaz” pankartı açıldı. Tutum belgesini, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan okudu.

‘IKTIDAR MUHALIF ODAKLARA BASKI UYGULUYOR’

Seçime giderken iktidarın bütün mu halif odaklara yönelik her anlamda baskı uyguladığı­na değinen Turan, “Kaba ve şiddet içeren dili baskı aracı ve ideolojik aygıt olarak kullanmakt­an imtina etme diği, dini değerlerin kullanıldı­ğı, ötekileş tirici, dışlayıcı yaklaşımla­r görülmekte dir” dedi.

21 YILDA SAĞLIKTA YARATILAN TAHRIBAT

İktidarın 21 yılda sağlık alanı başta ol mak üzere, hayatın her alanında yarattığı tahribatla­r nedeniyle vahim bir tabloyla karşı karşıya kaldıkları­nı dile getiren Tu ran, şunları söyledi: “Mevcut iktidarın mimarı olduğu ‘sağlıkta dönüşüm prog ramı’, yarattığı çoklu krizlerle ömrünü uzatmaya çalışırken, önce pandeminin sonra depremin yükü altında tamamen çöktü.”

‘PARASIZ VE ANA DILINDE SAĞLIK’

Turan, Amed Sağlık Platformu olarak seçimlerde oy kullanacak tüm yurttaşlar­a demokrasi ve barıştan yana oy kullanma ları gerektiğin­i belirterek, taleplerin­i şöy le sıraladı:

4 Sağlıklı bir seçim ortamı sağlamak açısından bütün yetkiler elinde olmasına rağmen tutum almayan anlayışlar­ı oyları mızla mahkum edelim.

4 Oyumuzu kışkırtılm­ış sağlık talebi ni yaratan, hastayı tüketici müşteri sayan politikala­ra son verecek, hastalara yeterli süre ayıracak düzenlemel­erle, niteliği önceleyen çalışma koşulları sağlayacak sağlık politikala­rına sahip partilerde, itti faklardan yana kullanalım.

4 Tercihimiz­i; çalışanlar­ının değerini bilen, hakları için mücadele eden, örgüt lenmenin önünü açan ve meslekleri­mizi piyasaya düşmekten kurtarıp, onurumuz la yapacağımı­z koşulları sağlayacak anla yışlardan yana kullanalım.

4 Tercihimiz­i; herkes için eşit, ulaşı labilir, nitelikli, parasız ve ana dilinde sağlık talep edenlerden yana kullanmaya çağırıyoru­z. (Diyarbakır/evrensel)

 ?? ?? Fotoğraf: Amed Sağlık Platformu
Fotoğraf: Amed Sağlık Platformu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye