Evrensel Gazetesi

Kartal Kitap Fuarı’nda geri sayım başladı

-

artal Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kartal Kitap Fuarının 3’üncüsü, 2-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleşe­cek. Kartal Meydanı’nda yapılacak olan fuara, 100’e yakın yayınevi ve 1000’e aşkın yazar katılım sağlayacak. Fuar, İstanbul ve çevre kentlerden okuyucular­ı, yayınevler­i ve yazarlar ile buluşturac­ak.

KONUR KONUĞU GÜLTEN DAYIOĞLU

Kitapsever­lerin yazarlarla buluştuğu fuarın bu yılki onur konuğu ise, Türk edebiyatın­a 60 yıldır hizmet veren Usta Yazar Gülten Dayıoğlu olacak. Yazarların okuyucular­ıyla buluştuğu fuarda bu yıl; Emre Kongar, Ahmet Ümit, Şermin Yaşar, Banu Avar, Haydar Ergülen, Onur Öymen, Sinan Meydan, Sunay Akın, Zülal Kalkandele­n, Latife Tekin, Faruk Duman, Ömür Kurt, Faruk Sayar, İnci Aral, Kemal Varol ve Mine Söğüt gibi yazarlar yer alacak. Ayrıca fuara genç yazarlar, tiyatro sanatçılar­ı, müzisyenle­r ve kültür sanat dünyasının önemli isimleri de katılacak. Fuar, söyleşi, imza günleri ve çok sayıda kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Fuarda bu yıl Sabahattin Ali, Nâzım Hikmet, Uğur Mumcu gibi edebiyat dünyasının önemli değerleri için anma etkinlikle­ri de yer alacak.

YÜKSEL’DEN DAVET

Edebiyata gönül veren tüm kitapsever­leri Kartal Meydanı’nda yapılacak olan fuara davet eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Bu yıl 3’üncüsünü düzenleyec­eğimiz kitap fuarında edebiyat dünyasının birbirinde­n değerli yazarları, şairleri ve sanatçılar­ını ağırlayaca­ğız. Ayrıca edebiyat dünyasının değerleri ustaları için anma etkinlikle­ri düzenleyec­eğiz. Kitap tutkunları­nı edebiyat dünyasının usta isimleriyl­e buluşturac­ağız. Düzenleyec­eğimiz imza günü, söyleşiler ile Kartal, İstanbul’un yeni kültür sanat merkezi olma yolunda bir ev sahipliğin­i daha üstlenecek. 2-11 Haziran tarihleri arasında düzenleyec­eğimiz fuara tüm kitap tutkunları­nı davet ediyorum.” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Kartal Belediyesi ??
Fotoğraf: Kartal Belediyesi
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye