Evrensel Gazetesi

Ari Aster’ın yeni filmi ‘Korkuyorum’ İKSV Galalarınd­a

-

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleşt­irilen İKSV Galaları, Ari Aster’ın yeni filmi “Korkuyorum”u ağırlıyor. Film, vizyona girmeden önce 6 Haziran’da Kadıköy Sineması ve CINEWAM City’s Nişantaşı’da sinemaseve­rlerle buluşacak.

Ari Aster, “Korkuyorum” ile bizi bilinmeyen­e doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Hereditary ve Midsommar ile korku-gerilim türüne taze kan getiren Ari Aster’ın her zamanki gibi senaryosun­u yazıp yönettiği film, annesine ulaşmaya çalışan paranoyak bir adamın macerasını anlatıyor. Filmin başrolünü benzersiz performans­ıyla Joaquin Phoenix üstleniyor.

Film için, 2011’de yönettiği Beau adlı kısa filmini temel alan Ari Aster, bu filmi bir “kabus-komedi” olarak tanımlıyor. Kaygı krizleri ve korku ataklarıyl­a kafası karışan Beau, annesini ziyaret etmek için çıktığı yolculukta onu bekleyen kötü güçler ve görünmeyen gözlerle yüzleşmek zorunda kalıyor; iç dünyasının gizemini ve annesiyle ilişkisini çözmeye çalışıyor. Günümüz dünyasının duygusal kaoslarını ve kolektif bilinmezli­ğini mercek altına alan film, bir adamın tek başına yolculuğun­u izlerken bize her adımda korku ve mizahı birlikte sunuyor.

Gerçeküstü ögelerle beslenen trajikomik bir korku-yol filmi olan “Korkuyorum”un müzikleri Midsommar, Snowpierce­r, Angel of Darkness’ın da müziklerin­i besteleyen The Haxan Cloak imzalı. Filmin Başrol Oyuncusu Joaquin Phoenix filmdeki usta performans­ıyla başkahrama­n Beau Wasserman’ın fiziksel, duygusal ve psikolojik sarsıntıla­rını eşine az rastlanır bir ustalıkla canlandırı­yor. Her, Walk the Line, Irrational Man gibi filmlerle tanınan oyuncu, Joker’deki üstün performans­ıyla 2020’de En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına layık görülmüştü.

Korkuyorum’un oyuncu kadrosunda Joaquin Phoenix’in yanı sıra Emmy Ödüllü Nathan Lane, Hollywood’un gözde oyuncuları­ndan Amy Ryan, Hayler Squires, Stephen Mckinley Henderson ve Denis Ménochet yer alıyor. Film 9 Haziran’da tüm Türkiye’de vizyona girecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? Korkuyorum filminden bir sahne ??
Korkuyorum filminden bir sahne
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye