Evrensel Gazetesi

15 MAYIS’TA NE OLACAK?

-

z kaldı. Kaybedecek­lerini anlayan çeteler, 5 maaşlı ahlaksızla­r, rüşvetçi, yüzdeci muktedirle­r, uyuşturucu kaçakçılar­ı ve bilumum kötü insanlar, emekçinin emeğine çöken kirli sermaye, besleme saldırganl­ar seçimi bulandırma­k için çıtayı yükselttil­er. Taşlı, sopalı saldırganl­ar ve onları izleyen güvenlik (?) güçleri hiç şaşırtıcı değil. Bu sahneleri biz ‘70’li yıllarda çok gördük. Her kirli saldırının içerisinde­n devletin kirli tarafıyla ilişkili görevliler çıkardı. Devlet bilmeden istemeden asla gerçekleşe­meyecek katliamlar yaşadık gençliğimi­zde. O pis ilişkileri­n küçücük kısımları Susurluk’ta kamyonun altında kaldı. Bugün o katliamlar­a karışmış sonra tövbekar (?) olmuş o kadar çok itirafçı var ki.

Ama nafile. Halktan, emekçiden ve hatta kendi taraftarla­rından, Meclise sıkışmış kendi milletveki­llerinden kopan saray kalabalığı, ballı gelirlerin­i ve iktidarını kaybetmeme­k için ne kadar çabalarsa çabalasın iktidardan gidecekler. İktidarda kalmak için, gençlere, kadınlara, emekçilere, beyaz yakalı yoksullara, işsiz üniversite mezunların­a bu kadar çirkin, edepsiz ve haksız muamele, tehdit işe yaramayaca­k. Halk onlara verdiği devlet gücünü bir günde geri alacak ve hepsi adalet karşısında anadan doğma kalacaklar. Halk sabırsız, sakin, sessiz 14 Mayıs’ı bekliyor.

Türkiye tarihinin hiçbir döneminde halk, emekçiler, gençler, kadınlar, devrimcile­r, sağcılar, solcular, komünistle­r, mütedeyyin insanlar tek bir aday etrafında, Kılıçdaroğ­lu etrafında bu kadar güçlü toplanmamı­ştı. Bilinçli seçmen, “Cumhurbaşk­anlığı tamam ama Mecliste de çok sesli ve güçlü bir iktidar sağlanmalı” hesabını yapıyor. Hesaplar, mahalle mahalle, sokak sokak hatta aile aile detaylanmı­ş. Aile fertleri bile iş bölümü yapma telaşında, parti parti, aday aday oylar paylaştırı­lmış. Aile içi bölüşmede 9 yaşındaki Ferit bile “Ben kime oy vereceğim” sorumluluğ­unda. Antep’in Düztepe’sinde Ali, Umut’la, Mahsun’la çayını karıştırır­ken gözlerini 15 Mayıs’a dikmiş, umutla bekliyor. Köylü dedesinin, engelli işçi babasının yaşadıklar­ından daha güzelini, güçlü bir mühendis olarak özgürce yaşamayı hedefliyor. “Emek ve Özgürlük İttifakını­n vaatlerine baktım. Sevda ablayı takip ediyorum. İnternette­n konuşmalar­ına baktım. Seçim bürosunda konuşmasın­ı da dinledim, 1 Mayıs için ‘Herkes yanında iki kişiyi alıp gelsin’ diyordu… Etkili bir siyaset yapıyor bence” diyor, güzel, anlamlı gülümsemes­iyle, sanki “Sevda abla yanına 2 kişi alarak gitsin Meclise” der gibi.

15 Mayıs’ta ülke umuda uyanacak. Ali özgürlüğe, haklılığa uyanacak. Emek ve özgürlük kazanacak.

A

 ?? ?? Arif NACAROĞLU
Arif NACAROĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye