Evrensel Gazetesi

İkinci kez ihale edilen adliye binası fay üzerine yapılacak

-

SEÇİME 5 gün kala ikinci kez ihalesi yapı lan Aydın Adliye binasının diri fay hattı üzeri ne inşa edileceği ortaya çıktı. Aydın Adliyesi nin yeni hizmet binasının yapımı için ihale sü reci geçtiğimiz gün tamamlandı. Haziranda yapımına başlanması planlanan adliye inşaatı nın iki yıllık bir zamanda tamamlanma­sı plan lanıyor. Seçime 5 gün kala yapılan ikinci iha leyi, 17 ay önce yapılan ilk ihaleyi kazanıp yer tesliminde­n sonra artan maliyetler­i gerekçe göstererek çekilen Diymar inşaat kazandı.

Aydın’ın Efeler ilçesi Yeniköy Mahallesi’n de yapılacak olan adliye binası için Yer Bilim ci Prof. Dr. Naci Görür önemli bir uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabında açıklama yapan Görür, “Öğrendiğim­e göre, Aydın Adalet Sarayı aktif bir fay üzerinde inşa edili yor. İhalesi yapılmış. Bunu duymak çok üzücü ve umut kırıcı. Daha on binlerce canımızın acısını çekerken bu işleri yapanlar kim? Her şey keyfe göre mi yapılıyor? Ülkenin bu kadar mı çivisi çıktı?” dedi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğün­ün aktif fay hatları harita sına göre yeni binanın inşa edileceği Yeniköy Mahallesi’nde 4 adet aktif fay hattı bulunu yor.

İHALEYİ 9.5 KAT YÜKSEK BEDELLE YENİDEN KAZANDI

İlk ihalesi 17 ay önce yapılan, kazanan Diy mar İnşaat’ın yer tesliminde­n sonra artan ma liyetleri gerekçe göstererek çekildiği Aydın Adliye Sarayı ihalesi, seçime 5 gün kala yeni den yapıldı. İkinci ihaleyi yine Diymar kazan dı. 30 Aralık 2021 günü 136.734.452 TL be delle yapılan ihaleyi, aynı firmanın 1 milyar 300 milyon Tl’ye aldığı açıklandı.

Diymar daha önce Kayseri Adalet Sarayı, Muğla, Osmaniye ve Gaziantep E Tipi Cezae vi, Emniyet Genel Müdürlüğü Ek Hizmet Bi nası ile çok sayıda ilde emniyet müdürlüğün­e ait binalar, bazı üniversite­lerde öğrenci yurt ları ile çok sayıda kamu kurumu binasının in şaatını yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye