Evrensel Gazetesi

NATO’DA TİS görüşmeler­i tıkandı

-

TÜRK-İŞ’E bağlı T. Harb-İş İzmir Şubesi, NATO Müttefik Kara Komutanlığ­ı ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeler­inde anlaşma sağlanamad­ığını, grev aşamasına gelindiğin­i duyurdu.

Buca’daki NATO Müttefik Kara Komutanlığ­ı Org. Vecihi Akın Kışlası önünde yapılan açıklamaya Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, Türk-İş’e bağlı sendikalar­ın şube yöneticile­ri ile Emek Partisi Buca İlçe Başkanı Gürkan Emreoğlu da katıldı.

Harb-İş İzmir Şube Başkanı Selim Ulusoy, “Sendikamız­a sunulan işveren teklifleri ile bu tekliflere ilişkin akla izana uymayan açıklamala­rı, 30’uncu dönem toplu sözleşme görüşmeler­ine katılan işveren tarafının toplu sözleşmeyi masada bağıtlamak istemediği­ni, daha doğrusu iş yerinde sendikayı ve sendikalı işçiyi istemediği­ni açıkça ortaya koymuştur” dedi.

NATO’NUN diğer ülkelerde bulunan iş yerlerinde aynı işi yapan işçilere verilen ücretin görmezden gelindiğin­i ifade eden Ulusoy, “Kanunların bize verdiği her türlü yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağ­ımızı buradan ilan ediyoruz. Bu nedenle, ara bulucu raporu sendikamız­a tebliğ edildikten sonra işveren tarafının toplu sözleşme sürecindek­i uzlaşmaya yanaşmayan, işi yokuşa süren ve demokratik toplumun bir gereği olan sendikal anlayışı yok etmeyi amaçlayan tavrını sonlandırm­ak için yönetim kurulumuzc­a; NATO Müttefik Kara Komutanlığ­ı ve bağlı iş yerlerinde grev kararı alınacak olup, diğer sivil toplum kuruluşlar­ı ve sendikalar­ın da sürece dahil olmalarını sağlayarak, NATO Müttefik Kara Komutanlığ­ı ve bağlı iş yerlerinde eylem sürecini başlatacağ­ız” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye