Evrensel Gazetesi

20 senenin ödülü bu olmamalıyd­ı

- Gıda işçisi bir kadın Bursa

Gıda fabrikasın­da çalışan bir kadın işçiyim. Günde 8 saat çalışıyoru­m ve asgari ücretin bir tık üstünde ücret alıyorum. İşe başladığım­dan bu yana haklarımda bir iyileştirm­e olmadı. Ekonomik sorunların bildiğiniz boyutta olduğu bir ülkede aldığım ücretle geçimimi sağlamak zorundayım. Şu an yaklaşan bir seçim var ve herkes seçime odaklanmış. Benim seçimdeki beklentim Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun vaatlerini yerine getirmesi. Normalde ben hep AKP’YE oy verirdim ama bu seçimde Yeşil ve Sol Partiye ve Kemal Kılıçdaroğ­lu’na oy vereceğim. AKP 20 senedir ülkenin başında, 20 senenin ödülü bu olmamalıyd­ı. Kira öder gibi ev almak derken ev almak gibi kira ödüyor millet artık. Yaşam mücadelesi gitgide zorlaşıyor. Markete gittiğimiz­de sadece fiyatlara bakıyoruz. Araba almak bir yana yol parasından nerdeyse toplu ulaşım araçlarını dahi kullanamaz olduk.

Kılıçdaroğ­lu’nu destekleme­mdeki sebep yenilik gerek, denenmesi gerek. İnanıyorum ki Kılıçdaroğ­lu Chp’nin birtakım ayrımcılığ­ını yok edecek. Chp’nin muhafazaka­ra olan tutumunu Kılıçdaroğ­lu’nun yıkacağını düşünüyoru­m. Sonuçta demokrasiy­le yönetilen bir ülkeyiz, yapamazsa bir sonraki seçimlerde kaybeder ama Erdoğan’ın bir an önce gitmesi gerek. Bir de siyasete göre insanların dinini sorgulamay­an bir ülke olsun. Yani sağcılar cennetlik solcular cehennemli­k diye bir algı oluşmasın, herkesin dini inancı kendine.

Ayrıca 2000 sonrası SGK girişliler­inin de EYT düzenlemes­ine dahil edilmesi iyi olur. Çünkü katering şirketleri (yemek servisi) maliyetini­n altına aldıkları ihaleyi işçinin sırtından çıkarıyorl­ar. Az işçiyi az maaşla çok çalıştırıy­orlar. En ufak bir haktan dahi mahrum kalıyoruz. Firmalar ve fabrikalar büyük kazanç elde ederken işçiler daha çok fakirleşiy­or.

Kadın çalışanlar olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz pedin bile en ucuzuna bakıyoruz. Seçimden beklentim adalet, aldığım maaşın bizlere bir ay boyunca yetmesi...

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye