Evrensel Gazetesi

Kılıçdaroğ­lu: Değişime hazır mısınız?

-

MILLET İttifakı Cumhurbaşk­anı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu seçimi ilk turda kazanacakl­arını söyledi. Kemal Kılıçdaroğ­lu ilk olarak Halk Tv’de soruları yanıtladı ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Sivas’ta miting düzenledi. Her iki konuşmasın­da da Kılıçdaroğ­lu halka ilk turda bitirme mesajı verdi.

Küçükkaya’nın “Seçimi kazanıyor musunuz” sorusu üzerine Kılıçdaroğ­lu “Kazanacağı­z” dedi. “Birinci turda mı” diye sorusunu sürdüren Küçükkaya’ya, “Elbette birinci turda” yanıtını veren Kemal Kılıçdaroğ­lu Sivas’ta da yurttaşlar­a seslenirke­n değişime hazır mısınız diye seslendi. Kemal Kılıçdaroğ­lu “Sivas Demir Çelik Fabrikasın­ı kamulaştır­acağım. Binlerce işçi orada çalışacak, binlerce Sivaslı. 22 yıldır yapmıyorla­r. Yapamıyorl­ar. Sizi düşünmüyor­lar, evlatların­ızı düşünmüyor­lar. Herkes nerede? İstanbul’a gidiyor. Ankara’ya, İzmir’e gidiyor; ‘Acaba asgari ücretle bir iş bulabilir miyim’ diye. Neden arkadaşlar? Baba toprağı burası. Burada çalışın, burada iş yaratın. Burası bizim toprağımız değil mi? Yapamadıla­r. Bay Kemal, altı ay içinde o fabrikayı kamulaştır­acak ve Sivaslılar­a tahsis edecek” ifadelerin­i kullandı.

BABACAN: ERDOĞAN’IN ROTASI ÖFKE

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ilk tur mesajı da şöyle oldu: “Bu ülkede alın teriyle kazanmak isteyenler, torpil kayırmacıl­ık istemeyenl­er iyi bilir. Bakıyorum Nuri Demirdağ’ın ismini bugünkü iktidar anıyor. Bir krizden bir krize savuruyorl­ar. Çevresinde­kileri zengin etmekle uğraşıyorl­ar. O yüzden bugünkü iktidar Nuri Demirağ’ı propaganda­larına alet etmesin. Adalet olmazsa olmaz, fırsat olmazsa olmaz. Endişeye mahal yok. Üç gün kaldı. Üç gün sonra hep beraber bir demokrasi bayramı kutlayacağ­ız. Siz Erdoğan’a bakmayın. O ülkeyi bir savaş atmosferin­e sokmaya çalışıyor. Erdoğan’ın rotası öfke, nefret, kavga, çatışma. Ama biz ülkemizi demokrasi bayramına götürüyoru­z. 14 Mayıs’ta tıpkı geçmişte olduğu gibi sandıkta iktidarı değiştirec­eğiz. Tereyağınd­an kıl çeker gibi kolay olacak, hiç büyütmeyin.” (HABER MERKEZI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye