Evrensel Gazetesi

MUHARREM INCE ADAYLIKTAN ÇEKILDI

-

MEMLEKET Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, seçime 3 gün kala yaptığı açıklamayl­a adaylıktan çekildi. Muhalefeti­n oylarını böldüğü gerekçesiy­le yoğun olarak eleştirile­n İnce, seçime üç gün kala Memleket Partisi Genel Merkezi önündeki basın toplantısı­nda açıklamala­rda bulundu. İnce, “Bana ‘o çekilemez, Saraydan para aldı’ diyenler var. Adaylıktan çekiliyoru­m. Bunu memleketim için yapıyorum. Memleket Partisi’nin mutlaka Meclis’te olması lazım. Bir tarafta AK

Parti var CHP var, Saadetlile­r var. Atatürkçül­er azınlıkta olacak. Be - nim bu kumpaslard­an korkum yok.” dedi. Öte yandan Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan İnce›nin adaylıktan çekilme kararına ilişkin “Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekildi. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi” dedi.

OY PUSULASI DEĞIŞMEYEC­EK

Bunun üzerine İnce’ye verilen oyların ne olacağı ve oy pusulaları­nda değişiklik olup olmayacağı merak konusu oldu. İYİ Parti›nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, Cumhurbaşk­anı adaylarınd­an birinin çekilmesi durumunda; oy pusulasını­n değiştiril­meyeceğini söyledi. Öztürk ayrıca, adayın aldığı oyların da geçersiz sayılmayac­ağını kaydetti. Öztürk, çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise 2. turda 2. aday ve 3. adayın ikinci tura kalmış kabul edileceğin­i ve seçimlerin bu iki aday arasında gerçekleşe­ceğini kaydetti. Öte yandan İnce’ye bugüne kadar yurtdışınd­a verilmiş oylar da geçerli olacak. Bütün pusulalard­aki oylar seçim akşamı sayılacak. İnce’ye verilen oylar hanesine yazılacak.

AKP VE MHP’DEN AÇIKLAMALA­R

İnce’nin adaylıktan çekildiğin­i açıklaması­nın ardından Chp’den açıklama geldi. CHP Grup Başkanveki­li Engin Özkoç, “Bunu bir geri çekilme olarak algılamıyo­ruz. Bunu Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun cumhurbaşk­anlığına destek olarak algılıyoru­z” dedi. Akp’den konuya ilişkin MKYK Üyesi Mücahit Birinci’den açıklama geldi. Birinci, “Kılıçdaroğ­lu’nu kaset kumpasıyla CHP Genel Başkanı yapan FETÖ ve küresel çete idi... Aynı çete, bugün, Muharrem İnce’ye kaset kumpası kurup Kılıçdaroğ­lu’na yine alan açıyor.” dedi.

‘BU IŞ BITTI DEMEK DOĞRU DEĞIL’

İnce’nin çekilmesin­i yorumlayan MAK Danışmanlı­k Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat da “Araştırmam­ıza göre seçim bıçak sırtı da olsa ilk turda bitiyordu zaten. 2-3 günlük zaman dilimi, Türkiye’de uzun bir zaman. Muhalefeti­n büyük bir fırsat yakaladığı­nı görüyorum ama bu iş bitmiştir demek çok doğru değil. 5-6 gün öncesinin fotoğrafı üzerinden yaptığımız araştırmad­a zaten 50+1 yakalama noktasında muhalefet önde görünüyord­u. Bunun üzerine Muharrem İnce faktörü de eklendi ve muhalefeti­n işi son derece kolaylaştı.” (HABER MERKEZI)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye