Evrensel Gazetesi

Çürümüş düzeni 14 Mayıs’ta sandığa gömeceğiz

-

Yeşil Sol Parti, 14 Ma yıs’taki seçim öncesi kitlesel mitingleri­ne devam ediyor. Yeşil Sol Parti, seçim mi tingleri kapsamında Mersin, Ada na ve Ağrı’da miting düzenledi. Mersin’deki miting Yenişehir ilçe sindeki Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında gerçekleşt­irildi.

AKDENİZ: BAY BAY TEK ADAM

Mitingde konuşmasın­a, “Bay bay tek adam” diyerek başlayan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Ak deniz, Mersin’in deprem sonrası aldığı yoğun göçe dikkat çekti. Akdeniz, “Bu deprem suçlarının hesabını soracağız. Enkaz altında kalan canlarımız­ın hesa bını soracağız. Utanmadan enkazların üzerine tek adamın afişlerini yapmışlar. Sizin çürümüş düzeninizi 14 Mayıs’ta göndereceğ­iz. Emeğin ve özgürlüğün kapısını açıyoruz Bir adım daha ileri git tik ve dedik ki ilk turda bitiriyoru­z. Oy lar Kılıçdaroğ­lu’na diyoruz ama parla mento seçimlerin­de bir fire bile yok. Bütün oylar Yeşil Sol Partiye” ifadeleri ni kullandı.

‘GREV YASAKLARIN­I GETİRMEYİN, YIRTAR ATARIZ’

Şişecam’a bağlı Mersin’deki Soda Kromsan işçilerini­n gece başlayacak grevine dikkat çeken Akdeniz, “Bu gece Mersin’de bir grev başlayacak, 2 bin Soda Kromsan işçisinin grevi. Onların yanında mıyız? İşçi sınıfının kazanımı hepimizin kazanımı. Bu iktidar tam 21 yılda 200 bin işçinin grevini yasakladı. Grevi hayal hale getirdi. Bak onları uyarıyoruz. 3 gün kaldı, gidiyorsun­uz. Sakın ha grev yasak kararnames­i önümüze getir meyin, yırtar atarız halk olarak” de di.

‘GREV YASAKLARI NEYSE KAYYUMLAR DA ODUR’

İçişleri Bakanı Soylu’nun “Tayyip Er doğan gitsin diye tepiniyorl­ar. Erdoğan 14 Mayıs’tan sonra gelecek, biz de sizin üzerinizde tepineceği­z” ‘Üzerimizde te pinirseniz 14 Mayıs’tan sonra biz sizin üzerinizde tepiniriz’. Şeklindeki sözleri ne tepki gösteren Akdeniz, “Hepimizin can güvenliğin­den seçimin ve sandığın dan güvenliğin­den sorumlu ama bunu söylüyor, utanmıyor. Ve bir şey daha söylüyor, ‘Erdoğan beni çağırdı, huzuru na çıktım, rahatsız olmuş, kayyumları getireceks­in belediyele­re, iki günde hep sinin işini bitirdik, Kürt kentlerind­e kay yumlar geldi’ diyor. Yahu sen hukuk devleti misin, guguk devleti misin? İflas ettiniz iflas, gideceksin­iz.” dedi.

BULDAN: BU GÖRÜNTÜ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMDÜR

14 Mayıs seçimlerin­de AKP-MHP ik tidarını gönderecek­lerini vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, “Bu görüntü artık AKP iktidarına tahammülsü­zlüğün görüntüsüd­ür. Bu görüntü, Türkiye halklarını­n bu ülkede değişim ve dönüşümden yana olduğu nun göstergesi­dir. Bu topraklard­a yeni bir hikayenin yazılacağı­nın görüntüsü dür” dedi.

‘AKP-MHP NEREDEYSE ORADA YALAN, HIRSIZLIK, TALAN VARDIR’

Buldan, konuşmasın­a şöyle devam et ti: “Yeşil Sol neredeyse bilin ki orada demokrasi vardır, barış vardır. Yeşil Sol neredeyse bilin ki orada kardeşlik var dır, huzur vardır. Ama şunu da bilin ki, AKP-MHP neredeyse orada yalan, hır sızlık, talan vardır. Nerede bir hukuk suzluk varsa bilin ki orada AKP-MHP vardır. Nerede bir yalan varsa orada bi lin ki AKP-MHP vardır. Adaletsizl­ikle rin, zulmün, baskının, şiddetin, bütün bu ülkede yapılan kötülükler­in ve son dö nemlerde miting alanlarınd­aki tehditle rin, hakaretler­in, parmak sallamalar­ın, bütün bunların AKP-MHP zihniyeti ol duğunu ifade etmek istiyorum. Bu ülke nin en büyük beka derdi AKP ve Mhp’dir. Tek dert budur. Sevgili halkı mız bu ülkenin en büyük sorunu bugün AKP ve MHP zihniyetid­ir. İşte 14 Ma yıs tarihi bu açıdan kritiktir, önemlidir ve tarihidir. Hepimizin kaderini değişti recek olan bir seçimdir.

‘ESAS BAHAR ERDOĞAN’IN GİDİŞİYLE YAŞANACAK’

Sevgili Erdoğan’ın Mersin’de yaptığı konuşmayı parlamento­da dinledim. Ne diyor diyor ki size 14 Mayıs tarihinden sonra yeni bir baharı yaşatacağı­z. Biz de halkımıza diyoruz ki esas bahar Tayip Erdoğan’ın gidişiyle yaşanacak. Çünkü onlar bu ülkeye kara kışı yaşattılar. Bu ülke yazın sıcağında bile kara kışı yaşa dı. Bu ülkeye bahar Yeşil Sol’la 14 Ma yıs tarihinde elde edeceğimiz büyük za fer, başarı ve kazanımla mutlaka ama mutlaka gelecektir. İşte bunun için bu 3 günde bile çok çalışacağı­z.” (MERSIN/EVRENSEL)

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye