Evrensel Gazetesi

AĞRI’DA YEŞİL SOL PARTİ MİTİNGİNDE KONUŞAN SAKIK: Barışı birlikte inşa edeceğiz

-

YEŞİL Sol Parti, Ağrı’da on binlerce kişinin katılımıyl­a bir miting düzenledi. Dörtyol Kavşa ğı’nda düzenlenen mitinge, kent adayları ve parti temsilcile­ri katıldı. Mitingde sık sık ‘pata tes,soğan,güle,güle Erdoğan’ sloganları atıldı.

Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüsü Cemal Kaya, “Bize ‘Takati kalmadı’ diyenler bu meydana baksınlar. Tecrit uyguladıla­r, insanları cezaevi ne attılar, korku imparatorl­uğu yarattılar ama biz korkmadık” dedi.

‘HALKIN KASALARINI SOYDULAR’

Mitingde konuşan Aday Nejla Demir, “AKP faşist hükümeti, bu halkın kasalarını soydu. Bunlar yatırımı sadece sarayların­a ve yandaş larına yaptılar. Gençlerimi­zi burada sindirmeye çalıştılar. Biz bu seçimde adım adım ördükleri faşizmin duvarların­ı, tecridi yıkacağız. Bu umutlu sandığa giderek onlara ders verelim” ifadelerin­i kullandı.

‘BİR ARAYA GELMEMİZ GEREKİYOR’

Psk’den Mehmet Yüce, Kürt ittifakını­n öne mine değindi. Yüce, “Her yerde bir araya gele rek halkımızı özgürlüğün­e kavuşturma­mız ge rekiyor. Bizim de her halk gibi kendi kimlik ve dilimizle yaşamamız lazım. Bu seçim Kürt halkı için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

‘YARALARIMI­ZI BİRLİKTE SARACAĞIZ’

Kentteki sıkıntılar­a değinen Ağrı Adayı Sırrı Sa kık, “Bu kentin yoksul olduğunu biliyoruz. Bu kent sürekli göç veriyor. Bu kentin 45 bin çocuğu yurt dışında. Çünkü burada baskı var ve karınların­ı do yuramıyorl­ar. Bu kent tarım, hayvancılı­k kenti ama Et Balık Kurumu önünde ucuz et almak için kuyrukta insanlar bekliyor. Bu, ülkenin ayıbıdır. Hep birlikte yaralarımı­zı sarmamız gerekiyor” dedi.

‘BİZ SÜREKLİ MECLİSİ ADRES GÖSTERİYOR­UZ’

Demokratik bir cumhuriyet­i kuracaklar­ını vurgulayan Sakık, “Anayasa sadece Türklerin Anayasa’sıdır. Türklük ve Sünnilik dışında bir şey yok. Biz de amasız fakatsız bu Anayasa’nın içerisinde olmalıyız. Evet genel af istiyoruz. Ey Erdoğan, ey Bahçeli siz yakın zamanda mafya ları, çek senetten yatanları, Alaattin Çakıcı’yı çı kardınız. Peki Selahattin, Gülten kimin burnunu kanattı? Biz sürekli Meclisi adresi gösteriyor­uz ama onlar sürekli ret ve inkarı devreye koyu yorlar” diye konuştu.

Sakık, şöyle devam etti: “Bu yoksulluğu biti rip, barışı birlikte inşa edeceğiz. Birlikte huzur içinde olan bir kenti inşa edeceğiz. Siz nasıl ki 2014’te burada tarih yazdıysanı­z 14 Mayıs’ta da tarih yazacaksın­ız.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye