Evrensel Gazetesi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

-

KAN ve çadır satma tartışmala­rının odağındaki Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık, 14 Mayıs seçimlerin­e iki gün kala istifa etti. 6 Şubat Maraş depremleri sonrası çadır satmasıyla gündeme gelen Kınık, yapılacak Genel Kurulda da aday olmayacak.

Önceki gün Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Kızılay’ın çadır satması hakkında “Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez” demişti. İktidar cenahından çok sayıda isim de deprem döneminde yükselen tepkiler sonrası Kınık’a istifa çağrıları yapmıştı. Son olarak dün sabah da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kınık’ı istifaya davet etmişti.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonun­da geçtiğimiz mart ayında savunma yapan Kınık, istifa edip etmeyeceği konusundak­i sorulara “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği Genel Kurula gidilmesi gerekir. Kızılay’ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” yanıtını vermişti. AHBAP derneğine yapılan çadır satışına ilişkin haberinin olmadığını iddia eden Kınık, “Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır, olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP derneği başkanının da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP’A göndermeyi­n derdim. Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğim­izle o çadırları bölgeye götürürdük” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

Kerem Kınık ile Kızılay hakkındaki tartışmala­r sonrasında gazetecile­rin istifa edip etmeyeceği­ne yönelik sorularına, “Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşke­n goygoycula­rın lafı ile hareket etmem” demişti. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye