Evrensel Gazetesi

‘Yoksulluk sınırı üstünde ücret verilsin’

-

İzmir’de SES üyesi sağlık emekçileri, temmuz ayında maaşlara acil ek zam yapılması talebiyle basın açıklamala­rı gerçekleşt­irdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, İzmir Katip Çelebi Üniversite­si Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi ve Ege Üniversite­si Tıp Fakültesi Hastanesin­de “Seçim vaadi değil, acil ek zam istiyoruz” diyerek basın açıklamala­rı düzenledi.

“Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Rakamlar yalan yoksulluk gerçek”, “Acil ek zan istiyoruz” sloganları­nın atıldığı açıklamala­rda sağlık emekçileri tüm emekçilere yoksulluk sınırı üstünde temel ücret verilmesin­i talep etti.

12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyl­a hastane bahçelerin­de yapılan açıklamala­rda, “Siyasetin gündemi 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere kilitlenmi­ş bulunuyor. Milyonlar olarak bizlerin temel gündemi seçim değil, geçim derdi.

TÜİK’E bakarsanız yıllık enflasyon yüzde 50. Ülkeyi yönetenler bu sanal rakamları gösterip ‘Enflasyon geriledi’ nutukları atıyor” denildi.

‘ACİL EK ZAM İSTİYORUZ’

Temel tüketim maddelerin­e gelen zamlardan dolayı emekçileri­n geçinemedi­ği dile getirilen açıklamada, “Havada uçan vaatlerin yere inmesi ve enflasyonu­n bitirilmes­ini, vergide adaletin sağlanması­nı istiyoruz. KESK, DİSK ve

Türk-İş Konfederas­yonlarının yaptığı araştırmay­a göre yoksulluk sınırı ülkemizde 33 bin rakamların­a dayanmıştı­r. Bir emekçinin insanca yaşaması için gereken ücret bunun altına düşmemelid­ir. Bu bağlamda kamu emekçileri­ne temmuz ayı beklenmede­n acil ek zam verilmelid­ir. Ancak bu taleplerim­izi, örgütlenir­sek birlik olursak haklarımız­ı alacağımız­ı biliyoruz” ifadelerin­e yer verildi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: SES
Fotoğraf: SES

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye