Evrensel Gazetesi

7 yıldır İdil yok, adalet yok

-

İSTANBUL Kadıköy’de hafriyat kamyonunun çarptığı Şule İdil De re’nin ölümünün üzerinden 7 yıl geçti. Dere’nin ailesi 7 yıldır adaletin sağlan masını bekliyor.

Hafriyat kamyonunu kullanan şoför ertesi gün serbest bırakılmış­tı. De re’nin ölümüne ilişkin dava bir buçuk yıl sonra açıldı. 4 yıl sürdü. 10 Eylül 2020’de şoför yatarı olmayacak şekilde 3 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarp tırılmıştı. Yargılanan bir İSTAÇ AŞ yetkilisi 42 bin 400 TL adli para cezası, diğer İSTAÇ AŞ çalışanı 26 bin 425 TL adli para cezası almıştı. Aile gerçek sorumlular­ın yargılanma­sı talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesin­e (AİHM) başvurdu.

Geçen sürede davanın sanıkların­dan İSTAÇ AŞ İş Güvenliği Uzmanı Zafer Karasaçlı İSTAÇ AŞ Yönetim Kurulu üyeliğine kadar yükseltild­i.

Dere’nin ölüm yıl dönümü dolayı sıyla ailesi tarafından yapılan açıklama da, “İdil’i korumayan bir sistem beledi yesi ve yargısı, can alanları, can güven liği almayan asıl sorumlular­ı korudu, korumaya devam ediyor. İdil’i, yaya can güvenliği tedbiri almayan bir ka mu kuruluşunu­n çalışmasın­da kullan dığı hafriyat kamyonuyla kaybettik. Bugün özellikle deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve yeniden inşa süre cinde kullanılan binlerce hafriyat kam yonu halkın can güvenliğin­i aynı şekil de tehdit ediyor. Biz İdil’i, mahkeme adaletini kaybetti. Adil yargılanma hakkı ortadan kaldırıldı­ğı için başlattı ğımız hukuk mücadelesi sürüyor. Hak sız oldukları belgelenen güçlülerin haksız oldukları için hesap verecekler­i bir ülke düşümüzü bizden alamayacak lar” denildi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye