Evrensel Gazetesi

TPI’DA grev kararı asıldı

- Eda AKTAŞ İzmir

PETROL-İŞ İzmir Şubesinin örgütlü olduğu Menemen Serbest Bölge ve Sasalı’da faaliyet gösteren Amerikalı TPI Composite rüzgar türbini fabrikasın­da toplu sözleşme süreci tıkanınca grev kararı asıldı.

20 Ocak tarihinde başlayan görüşmeler­de sendika ve işçiler enflasyon artı 50 puan zam talep ederken, patron ilk altı ay için yüzde 50, ikinci altı ay için yüzde 15 zam teklif etti. Patronun teklifini düşük bulan işçiler ve sendika görüşmeler­in tıkanması sonucu dün iş yerlerine grev kararını astı. Talepler kabul edilmezse 6 Haziran günü greve çıkılacağı duyuruldu.

Konuya ilişkin görüştüğüm­üz Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Cem Turan, “İşveren 6 aylık model üzerine biz zam teklifinde bulundu. İlk altı ay içinde yüzde 50, ikinci altı ay için yüzde 15 zam teklifiyle geldiler. Ancak yaşanan ekonomik kriz ve artan enflasyonu göz önünde bulundurdu­ğumuz zaman bu teklifi kabul etmemiz mümkün değil. İşçilerle yaptığımız görüşmeler­de enflasyon artı 50 puan talebi geldi. Biz de talebimizi­n arkasınday­ız” dedi.

Ara bulucu sürecinin dolmasıyla grev kararını astıkların­ı ifade eden Turan, “Bizim derdimiz yaşam kalitemizi­n artması, geçimimizi sağlayabil­eceğimiz bir ücret. Anlaşma sağlanamaz­sa 6 Haziran’da greve çıkacağız. TPI işçisi geçtiğimiz yıl ek zam eylemlerin­de kararlığın­ı ortaya koymuştu. Yine aynı kararlılık­la devam ediyoruz. Geçen yıl fiili yaptığımız grevi kazandık. Bu yıl da grevimizin yasal hakkımız olması elimizi güçlendiri­yor ve TPI işçisi aynı kararlı duruşla taleplerin­i savunmaya hazır” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye