Evrensel Gazetesi

İZELMAN ve İZENERJİ Tİs’leri törenle imzalandı

-

İZMİR Büyükşehir Belediyesi­ne ait İZELMAN ve İZENERJİ şirketleri ile iş yerinde örgütlü Genel-İş İzmir 1, 2, 3 ve 9 No’lu şubeler arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeler­inin anlaşmayla sonuçlanma­sının ardından, yapılan törenle Tİs’ler imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş merkez yöneticile­ri, İzmir şubelerini­n yöneticile­ri ve çok sayıda işçinin katılımıyl­a yapılan törende konuşan, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Aydınlık gelecek için, çocuklarım­ız, ekmeğimiz, aşımız, işimiz için mücadele edeceğiz. Seçimlere iki gün kaldı ama ondan sonra da belediyele­rde özellikle kadro hakkımız için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

‘MEMLEKETİM­İZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Seçimlere dikkat çeken Çerkezoğlu, “Eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, barışın ve kardeşliği­n emeğin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız. Kendi ellerimizl­e kuracağız. Hayatı her gün ama her gün yeniden üreten, işçi sınıfının, emekçileri­n, kadınların, gençlerin elleriyle ve yüreğiyle kuracağız. Buna inanıyoruz. Hep birlikte emeğimize, memleketim­ize sahip çıkacağız” dedi.

Son olarak konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Sizler sizin gibi çalışıp hakkını alamayanla­rı koluna takmadıkça bu memlekette demokrasi, barış, özgürlük olamaz. Dolayısıyl­a sizin göreviniz örgütünüzü büyütmek. İki hedef doğrultusu­nda yürüyeceği­z. Bugün 100 bin insan için kutladığım­ız bayramı, 83 milyon için büyük bayram olarak kutlayacağ­ız. Emin olun her şey çok güzel olacak. Bir şey değişecek, her şey değişecek” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Pınar Çetinkaya/evrensel
Fotoğraf: Pınar Çetinkaya/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye