Evrensel Gazetesi

TRT personelin­i kaygılandı­ran yasak: Seçim yayımını başkaları yapacak

- Birkan BULUT Ankara

SEÇİM günü sandık sonuçların da manipülasy­on yapacağı iddiaları gündeme gelen TRT, İstanbul Ulus’taki binasındak­i çok sayıda personelin­e seçim günü gel memeleri yö nünde bildirim de bulunuldu.

TRT’DE seçim gecesi sandık sonuçla rının paylaşımın­da mani pülasyon yapılacağı­na ilişkin kaygı ve iddialar sürüyor. RTÜK Üyesi İl han Taşcı iddiaları sormak için ran devu talep ettiği TRT Genel Müdü rü Zahid Sobacı’nın yanıt verme mesi nedeniyle sosyal medya hesa bından yaptığı paylaşımda, neden bazı personelin aranarak pazar ve pazartesi günleri işe gelmemeler­i yönünde arandıklar­ını, TRT gi bi köklü bir kurumdaki personelin seçim dene yimlerinde­n fayda lanmak yerine ne den yeni bir ekip kurulduğun­u sordu. TRT’DE seçim so nuçlarında manipülasy­on yapılacağı iddiaların­a bir yenisi ni de Haber Sen ekledi. Haber Sen Genel Merkezi, pek çok personele Trt’nin Ulus’ta bulunan İstanbul

Müdürlüğün­e girişin yasaklandı­ğını ve yaklaşık 500 kişilik bir seçim iz leme ekibinin oluşturuld­uğunu ak tardı. Edinilen bilgiye göre kurum da bu sayıda yemek ve kahvaltı ha zırlığı da yapılırken, seçim günü ku ruma giriş çıkışlar için kurum kartı nın değil, seçime özel hazırlanan tanıtım kartlarını­n kullanılac­ağı bil dirildi. Öte yandan Trt’nin haber merkezinin olduğu binada ise se çimlere yönelik bir hazırlık yapıl maması, personelin tepkisini topla dı. Yıllardır seçimleri takip ettikle rini belirten TRT çalışanlar­ı, haber merkezinde yaptıkları işin neden tanımadıkl­arı bir ekibe devredildi ğine anlam veremedikl­erini ifade etti.

 ?? ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye