Evrensel Gazetesi

AKP’YE DESTEKTE KORKULAR ETKİLİ OLUYOR

-

ADANA’DA SASA, TEMSA gibi fabrika larda çalışan sanayi işçilerini­n yoğun ya şadığı mahalleler­den Fevzipaşa Mahalle si’nde kahvelerde yaptığımız görüşmeler değişim isteğine ve kararsızla­rın durumu na dair fikir veriyor. Geçmişte işçilik yap tıktan sonra emekli olan Faruk isimli yurt taş memleketi olan Karaisalı’da Akp’den vazgeçen çok sayıda yurttaş olduğunu söylüyor. CHP seçmeni olduğunu anlatan Faruk, “Ekonomi kötü gidiyor, insanlar çevrelerin­deki haksızlıkl­arı görüyorlar. Deprem kolilerini bile seçimde kullanıyor lar. Bu da insanların Akp’den uzaklaşma sına neden oluyor. Emeklilerd­e huzur, re fah yok. Cumhurbaşk­anı seçimi konu sunda kararsızım, İmamoğlu ya da Yavaş olsaydı kesin alırdı” diyor. Parlamente­r sistemde birbirine benzemeyen 6 partinin birbiri ile anlaşamaya­cağı, ülke yöneti minde sorunlar çıkacağı yönünde endişe ler olduğunu ifade ediyor Faruk: “Tek adam olacağına koalisyon daha iyi. Biri hırsızlık yaparsa diğeri görür. Tek adam olursa her şeye tek başına karar verir. Bir de AKP yönettirme­z korkusu var. Kılıçda roğlu gelirse evden çıkamayaca­kmışız, askerleri polisleri içeri atacaklarm­ış… Destek verenler de memnun değil ama bunlara inanıyor. İnsan et yiyemez mi ya? Bunu sen üretiyorsu­n? Fiyatının artması nın önüne geçemez misin? Bundan vaz geçin, kime verirseniz verin diyorum. İn şallah gider de kurtuluruz.”

PEYNİRE ZEYTİNE ZAM GELDİ AMA…

Başka bir çay ocağına oturuyoruz. İn şaat işçiliği yapan Ahmet, anlatıyor: “Pey nire, zeytine zam geldi. Ancak kurbandan kurbana et yiyoruz. Ben Akkuyu inşaatın da da çalıştım. Akkuyu 49 yıllığına kirala mış. Yemekleri berbat. Ücretler düşük. 13 bin diyor, oraya gidiyorsun 8 bin 500. AKP’YI destekledi­ğim için değil ama ben milliyetçi­yim, vatanını milletini destekleye ne vereceğiz. Bir de seçim zamanı gelen gideni aratır korkusu var. Millet İttifakını­n adayı başkası olsaydı gözüm kapalı verir dim. Bak Akşener gitti geri döndü. Seç mene güven sağlamıyor­lar”

İşçinin “Daha kötüsü olur mu?” kaygı sına geçmişte AKP’YE oy vermiş olan baş ka bir işçi, “Benim kanaatimce bundan kötüsü olamaz. Ben de gelecekten kaygı lıyım ama bundan kötüsü olmaz. Sandığa gidince Millet İttifakına oy vereceğim. Ba na konuşmalar­ı yakın geliyor. Yargının bağımsız olduğunu görmek istiyorum. 3-5 yerden maaş alınmasını istemiyoru­m.” şeklinde cevap veriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye