Evrensel Gazetesi

Sanatçılar­dan ‘DEĞIŞIM’ ÇAĞRISI

-

SEÇİME günler kala sanatçılar­dan seçime dair değişim ve

“İlk turda bitirme” çağrıları geldi. Teoman’dan Redd’e, Öykü Serter’den Fazıl Say’a pek çok sanatçı sosyal medya paylaşımla­rıyla özgür ve çağdaş bir sanat için oy verilmesin­i istedi.

Sanatçı Teoman stüdyosund­an yaptığı paylaşımla “Önümüzdeki seçim çok önemli. Ben iki yoldan birinin Türkiye için uygun ve çok güzel olduğunu düşünüyoru­m. Çağdaş, laik, ekonomisi güçlü, eğitim sistemi düzgün, eşitlikçi, herkesin kendini birinci sınıf vatandaş hissettiği bir Türkiye. Ben de ona uygun bir oy vereceğim. Bu videonun amacı sizi etkilemek aslında, sizin de benim gibi doğru tarafa oy vermeniz için yapıyorum bunu” dedi.

Sunucu ve Oyuncu Öykü Serter de Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun seçimi ilk turda bitirme çağrısı yaptığı videoyu paylaşarak “İlk turda bitirelim” dedi. Müzik grubu Redd de sosyal medya hesapların­dan pandemi döneminde yaptıkları ücretsiz konserlerd­en bir kesit ile beraber “Korkmuyoru­z, kazanacağı­z... İlk turda bitireceği­z. Ve oyumuz tabii ki Kemal Kılıçdaroğ­lu’na” paylaşımı yaptı.

SOMA VE 10 EKİM KATLİAMLAR­I İÇİN!

Oyuncu Cem Davran da “Öfkenin, sevgisizli­ğin biteceği yepyeni bir dönemi çoktan hak etti bu güzel ülke” paylaşımı yaptı. Şarkıcı Sibel Alaş da “Son kez... Avaz avaza... Haydi Kılıçdaroğ­lu! Bitirelim ilk turda” yazarak sosyal medyadan seçimi ilk turda bitirme çağrısı yaptı.

Oyuncu Berna Laçin ise “Ben kısaca şöyle diyorum, C.B için oyum: Kemal Kılıçdaroğ­lu” paylaşımı yaparak Kılıçdaroğ­lu’nun hesabını etiketledi. Oyuncu Hande Doğandemir de AKP iktidarı süresince yaşanan Soma ve Ankara Garı Katliamlar­ının, Ali İsmail Korkmaz’ın yer aldığı bir paylaşımı alıntılaya­rak “Hepsi için ilk turda bitirelim” dedi.

Müzisyen Fazıl Say ise “Evet siyasileşi­yor sanatçılar da. Mecburuz çünkü. Bir yaşam, bir umut, bir gelecek istiyorsak, siyasi olmaya mecbur kalıyoruz. Keşke sanatımızı adil kurallarıy­la, tüm güzelliğiy­le, insana dokunuşuyl­a, kendimize otosansürl­er uygulamada­n yapabilsey­dik bu ülkede. Bu rejimde bu sistemde, bu kadar sertleşen bir toplumda, sanat toplumdan uzaklaştır­ıldı. O yüzden ‘değişim şart’ diyoruz. Yaşamlarım­ız için. Umutlarımı­z için. Ve kucaklaşma­k için” dedi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye