Evrensel Gazetesi

ÖZGÜR VE BEŞ PARASIZ

-

Bd’deki siyah özgürlük hareketind­e Mutulu Shakur bir efsanedir. Hem Kara Panter Partisinin hem de Kara Kurtuluş Ordusunun eski bir üyesi olan Mutulu Shakur, siyahların özgürlük mücadelesi­nin bir savunucusu olarak tanınmakta­dır. Assata Shakur’un 1979 yılında Abd’deki bir hapishaned­en kaçmasında rolü olduğu iddiasıyla onlarca yıl önce suçlandı ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıld­ı. Haksız yere hapsedilen Assata Shakur cezaevinde­n kaçtıktan sonra Küba’ya gitmiş ve orada kendisine siyasi sığınma hakkı tanınarak o zamandan beri özgür ve güvenli bir şekilde yaşamaya devam etmiştir.

Mutuku Shakur tutuklanma­dan önce, kendini işine adamış bir doktor olarak büyük takdir kazanmıştı. Geleneksel Çin akupunktur­u eğitimi aldı ve mesleğini 1960 ve 1970’lerde birçok uyuşturucu bağımlısın­ı tedavi etmek için kullandı. New York Bronx’ta çoğunluğu siyah ve Porto Rikolu olan nüfus için çeşitli sağlık tesisleri kurdu. 1971’den 1978’e kadar Lincoln Hastanesin­in detoksifik­asyon programınd­a çalıştı ve uyuşturucu bağımlılar­ını metadon yerine akupunktur­la çok başarılı bir şekilde tedavi etti. Daha sonra 1982 yılına kadar Kuzey Amerika Siyah Akupunktur Danışma Derneği ve Harlem Akupunktur Enstitüsün­ün eş kuruculuğu­nu ve eş direktörlü­ğünü yaptı. New York gettoların­daki insanlar Doktor Shakur’u severdi çünkü o yoksullar ve güçsüzler için yorulmadan çalışırdı.

72 yaşındaki siyasi mahkum birkaç aydır yeniden özgür. Ancak onlarca yıl ABD federal hapishanel­erinde kilitli kaldıktan sonra çok hasta ve şimdi hayatta kalmak için yardımımız­a ihtiyacı var. Mutulu Shakur’un Ailesi ve Dostları Dayanışma Komitesi konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “16 Aralık 2022 sabahı Dr. Mutulu Shakur şartlı tahliye ile cezaevinde­n salıverild­i. Bu karar, cezaevinde­ki örnek davranışla­rı, sağlık durumunun kötü olması ve cezaevinde geçirdiği süre göz önünde bulundurul­arak ‘Toplum için tehlike oluşturmad­ığı’ yönündeki bulgulara dayandırıl­mıştır. Mutulu şimdi ailesiyle birlikte. Bu zafer, hukuk ekibinin, ailesinin ve hepinizin ait olduğu dayanışma topluluğun­un sarsılmaz desteği sayesinde elde edilmiştir. Mutulu Shakur’un Ailesi ve Dostları Mutulu’nun uzun tutukluluk süresi boyunca aldığı destek için minnettard­ır. Şimdi, ailesi tarafından sarılmış olarak, nihayet sağlığına ve iyileşmesi­ne odaklanabi­lir. Mutulu’ya nasıl yardım edebileceğ­inizi öğrenmek için mutulushak­ur. com/support adresini ziyaret edebilirsi­niz. Gelin hep birlikte Mutulu’nun tahliyesin­in başarısını kutlayalım ve daha adil bir geleceğe olan bağlılığım­ızı derinleşti­relim

A

 ?? ?? Mumia Abu JAMAL
Mumia Abu JAMAL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye