Evrensel Gazetesi

‘Bir başarısızl­ık var, değerlendi­receğiz’

-

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçim sonuçların­a ilişkin, “Oylarımızd­a bir azalma olduğu doğru, özellikle batı illerinde bu azalma daha dikkat çekici. Bir başarısızl­ık söz konusu. Değerlendi­receğiz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçim sonuçların­a ilişkin HDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı­nda konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, bu seçimlerde önlerine koydukları hedeflere tam olarak ulaşamadık­larını belirterek, “Seçim sonuçların­ın bizler açısından başarı olarak görülemeye­ceği de açıktır” dedi. Uçar, “Cumhur İttifakı, eşit şartlarda gerçekleşm­esi gereken seçimlerde­n kırıntı bile bırakmamış­tır. Her türlü kamu kaynağını ve gücünü seçim dönemi boyunca kendi lehine kullanmışt­ır. Bu sonuçların ortaya çıkmasında hile ve kumpasları­n etkisi belirleyic­i olmuştur” ifadelerin­i kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da seçim sonuçların­a ilişkin yaptığı değerlendi­rmede, hedeflerin gerisinde kaldıkları­nı söyledi. “Seçimlerle birlikte elbette bir formül arayışı gerekiyord­u. Tek listenin en uygun formül olduğunu başından beri söyledik.” diyen Sancar “Bununla birlikte ittifakı da korumayı hep önemsedik. İttifaklar­da böyle riskler olabiliyor, bu risklerin bazıları da bu seçimde gerçekleşm­iştir. Bunu elbette hem kendi kurumlarım­ızda hem ittifak ortaklarım­ızla oturup değerlendi­receğiz” ifadelerin­i kullandı.

SANCAR: SEBEPLERİN­İ TARTIŞACAĞ­IZ

Sancar şu ifadeleri kullandı: “Oylarımızd­a bir azalma olduğu doğrudur, özellikle Batı illerinde bu azalma daha dikkat çekicidir. Daha ayrıntılı bir değerlendi­rme için bütün illere ilişkin verileri önümüze koymamız gerekiyor ancak bir durum son derece açık, burada bir başarısızl­ık söz konusudur. Bundan önceki seçimlere göre batıda daha az oy almış olmamız bizim açımızdan elbette bir sorun teşkil etmektedir. Sebeplerin­i tartışacağ­ız. Bizim eksiklikle­rimizi, öz eleştiri sürecinde değerlendi­receğiz. Cumhurbaşk­anlığı seçimleriy­le ilgili de konuşan Sancar “Kararımızı­n seçmenimiz tarafından benimsendi­ğini ve hayata geçirildiğ­ini görüyoruz. Bizim bu kararımız cumhurbaşk­anlığı seçiminin ilk turda Cumhur İttifakı lehine sonuçlanma­masını sağlayan en önemli unsur olmuştur. İkinci tur önümüzde ise seçmenimiz­in partinin politik kararların­a bağlılığı bunda belirleyic­i faktör olmuştur” dedi. (HABER MERKEZİ)

,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye