Evrensel Gazetesi

USULSÜZLÜK DİZ BOYU

-

Türkiye’de tarihi seçim geride kalırken, siyasi partilerin birçok kentte itirazları sürüyor. AKP-MHP ve İYİ Parti ortaklaşma­sıyla Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin adaylığını­n önüne geçilmeye çalışılıyo­r. Diyarbakır’da ise sadece bir sandıktan Yeşil Sol’un oylarının MHP’YE yazıldığı tespit edildi.

Mhp’nin Yeşil Sol Parti’den Meral Danış Beştaş’ın vekilliğin­i gasp

Fotoğraf: MA etmeye çalıştıkla­rı belirtildi. Konuya ilişkin ajansımıza konuşan Beştaş, “Vekilliğim­izin gasp edilmesine müsaade etmeyeceği­z” dedi.

HDP’LI TIRYAKI: SEÇIMI ÇALMAYA ÇALIŞIYORL­AR

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Seçim Takip ve Koordinasy­on Merkezi Mehmet Rüştü Tiryaki, Hakkâri ve Erzurum’da kazandıkla­rı sonuçlara itirazları­n olduğunu ifade ederek, “Seçimi çalmaya çalışıyorl­ar. Sonuna kadar takipçisiy­iz. Her iki ile dair elimizde ıslak imzalı belgeler mevcut” dedi. Tiryaki ayrıca yüzlerce sandıkta Yeşil Sol Partinin oylarının da ya AKP’YE ya da MHP’YE yazıldığın­ı tespit ettiklerin­i söyleyerek, “Gerekli başvurular­ımızı yaptık. Kimi sandıkları­n sonuçları değiştiril­di” dedi.

‘HAKKÂRI’DE BAMBAŞKA BIR ŞEY YAPILIYOR’

HDP Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısı­nda konuşan Tiryaki, ilk olarak her 3 vekili Yeşil Sol Partinin adaylarını­n kazandığı Hakkâri’ye dair konuştu. Tiryaki şunları söyledi: “Hakkâri’de yurt dı

şı oylarında sayımın ardından her 3 vekilliği de kazandık. Buna itiraz ettiler. Her siyasi parti sonuçlara itiraz edebilir, ellerindek­i veriler doğrultusu­nda. Sayım döküm sonuçları ile sandık tutanaklar­ı eşleşmemiş olabilir. Oy kullanma hakkı olmayan biri yine oy kullanmış olabilir. Ancak tüm bunlar kanıt varsa, elde belge varsa geçerlidir. Hakkâri’de

bambaşka bir şey yapılıyor.

Akp’nin adayları, Akp’nin il ve ilçe yöneticile­ri doğrudan vali ve mülkü amirdeki bütün görevliler ile kamunun bütün kaynakları­nı kullanarak seçimi elimizden almaya çalışıyorl­ar. Sonuna kadar takipçisiy­iz. Buradan bir kez daha söylüyorum. Hakkâri’nin bütün sayım döküm cetvelleri elimizde. Aynı zamanda

Partisine 4 oy, AKP’YE 20 oy, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisine 233 oy çıktı. Milliyetçi Hareket Partisine hiç oyun çıkmadığı sandıkta 12 oy ise geçersiz sayıldı. Oylar, ıslak imzayla tutanak altına alındı.

Yeşil Sol Parti, 233 oylarının o sandıktan hiç oy alamayan Mhp’nin hanesine yazıldığın­ı tespit etti.

Öte yandan Yeşil Sol Parti, Ağrı’da 1001, 1020 ve 1146 No’lu sandıklard­a 370 oylarının AKP, Yeniden Refah ve MHP’YE yazıldığın­ı tespit etmişti.

Yüksek Seçim Kuruluna da yüklenmiş durumda. Bu saatten sonra yapılacak olan her şey Hakkâri’de seçimin çalınması anlamına gelecektir. Mülki amirleri ve Hakkâri valisini buradan uyarıyoruz. Siz Akp’nin il başkanı, siyasi temsilcisi değilsiniz. Böyle davranamaz­sınız. Bunu reddediyor­uz. Asla başaramaya­caksınız.” (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye