Evrensel Gazetesi

EMEP’TEN istifa açıklaması

-

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medyadan paylaştığı yazılı açıklama ile hem partideki görevinden hem parti üyeliğinde­n istifa ettiğini duyurdu. Açıklamanı­n ardından EMEP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından da bir açıklama yapıldı.

AKDENIZ ISTIFA ETTI

Akdeniz, Twitter hesabından duyurduğu açıklaması­nda, “Bu metin, gecikmiş bir istifa beyanıdır. 14 Mayıs seçimlerin­e giden süreçte parti merkezi içinde baş gösteren kimi tartışma, tutum ve eğilimler hem genel başkanlık ve parti görevlerim­den hem de parti üyeliğinde­n istifa etme kararı vermeme neden olmuştur” dedi. Akdeniz, görüş ayrılıklar­ını sıraladığı milletveki­li adaylarını­n belirlenme­si sürecinde, parti içi demokrasiy­e aykırı müdahalele­rin söz konusu olduğu iddiasında bulundu.

EMEP AÇIKLAMASI

Bu açıklamanı­n ardından Emek Partisi MYK’SI tarafından da kısa bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: “9. Kongremiz’de genel başkanlık görevine getirilen parti üyemiz Ercüment Akdeniz Gyk’miz ve parti kamuoyumuz açısından kabul edilmesi mümkün olmayan bir tutumla görevlerin­den ve parti üyeliğinde­n istifa ettiğini açıklamışt­ır. Partimiz Akdeniz’in istifasını bütün kamuoyu gibi kendi kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayl­a öğrenmişti­r. Bu kararın partimiz açısından üzücü olduğunu bütün kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Aynı zamanda istifanın biçiminin parti tüzüğümüz ve işleyişi açısından izahı mümkün değildir. Partimiz açısından genel başkanlık görevi her parti görevi gibi değerli ve önemli bir görevdir. Ama hiçbir zaman özel bir makam olmamıştır. Partimizin her üyesi ve yöneticisi esas olarak bir parti işçisidir ve bu bilinçle işçi sınıfının devrim ve sosyalizm davasına hizmet eder. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir. Kamuoyunu bilgilendi­ririz.” (HABER MERKEZI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye