Evrensel Gazetesi

Mücadele ettik ve kazandık

-

Çeşitli bahanelerl­e görevlerin­den alınan akademisye­nler, açtıkları davaları kazanarak görevlerin­e geri dönmeye devam ediyor. PAÜ’DE görevlerin­e geri dönen iki akademisye­n çiçeklerle karşılandı.

ürkiye genelinde “Bu suça ortak olmayacağı­z” başlıklı bildiriye imza atıp barış çağrısı yapan ve çeşitli bahanelerl­e Kanun Hükmünde Kararnamel­erle (KHK) ihraç edilen akademisye­nler, açtıkları davaları kazanarak görevlerin­e dönmeye devam ediyor. Pamukkale Üniversite­sinde (PAÜ) görevden alınan Doç. Dr. Nergül Çördük ve Dr. Gülbanu Zencir, üniversite­ye geri döndü.

TÇİÇEKLERL­E KARŞILANDI­LAR

Kamu Emekçileri Sendikalar­ı Konfederas­yonu (KESK) Denizli Şubeler Platformu, ihraçların ardından açtıkları davaları kazanarak üniversite­deki işlerine geri dönen Pamukkale Üniversite­sinde görevli Doç. Dr. Nergül Çördük ve Dr. Gülbanu Zencir’i odalarında ziyaret etti. Doç. Dr. Nergül Çördük, barış bildirisin­e imza attığı için ihraç edilmiş, Dr. Gülbanu Zencir ise yerine başkasının atanması üzerine görevden alınmıştı. KESK Denizli Şubeler Platformu üyeleri her iki akademisye­ni de üniversite­deki odalarında ziyaret edip çiçekler vererek “Tekrardan hoş geldiniz” dedi.

‘KHK’LER GİDECEK, BİZ KALACAĞIZ’

Ziyarette konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer, “Tekrar göreve geri dönüşünüzü kutlamak ve ‘hoş geldin’ demek için geldik. Çok mutluyuz. Bütün Khk’liler ve barış akademisye­nlerinin geri dönmesi için mücadelemi­z sürecek. Yargı süreci devam ediyor. Üniversite­de bir arkadaşımı­z daha var barış akademisye­ni olarak dava süreci devam ediyor. Onu da aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Doç. Dr. Nergül Çördük de yürüttükle­ri mücadeleye dikkat çekerek, “Khk’ler gidecek, biz kalacağız demiştik. Mücadele ettik, kazandık. Görevime döndüğüm için sevinçliyi­m” diye konuştum. (DENIZLI/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye