Evrensel Gazetesi

Dere yatağına düşen tırın şoförü hayatını kaybetti

-

BURSA’DA yağış nedeniyle kayganlaşa­n yolda kontrolden çıkan kumaş yüklü tır devrildi. Metrelerce sürüklenen tır bariyerler­e çarparak 60 metrelik viyadükten dere yatağına düştü. Kazada demir yığınına dönen tırda sıkışan Alişan Eryılmaz (59) hayatını kaybetti.

Olay İstanbul-İzmir otoyolu Gemlik ilçesi mevkiinde meydana geldi. Gemlik Serbest Bölge’de bulunan bir fabrikadan aldığı kumaşları İstanbul’a götürmek üzere yola çıkan Alişan Eryılmaz (59) idaresinde­ki tır, İstanbul-İzmir otoyolunda­ki Gemlik-1 Viyadüğü’nde yağış nedeniyle kayganlaşa­n yolda kontrolden çıktı. Savrularak yan yatan tır metrelerce sürüklener­ek bariyerler­e çarptı. Bariyerler­i parçalayar­ak 60 metrelik yükseklikt­en dere yatağına düşen tır demir yığınına döndü.

Kazayı gören diğer sürücüleri­n ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, tırın direksiyon kabininde sıkışan şoförü Alişan Eryılmaz’ın hayatını kaybettiği­ni belirledi. Polis ekipleri olası bir başka kaza ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri Eryılmaz’ın cansız bedenini sıkıştığı yerden çıkarmak için çalışma başlattı. Ekiplerin 1 saatlik çalışmasın­dan sonra çıkarılan Eryılmaz’ın cansız bedeni savcının incelemesi­nin ardından Gemlik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaza nedeniyle İstanbul-İzmir otoyoluna çok sayıda kumaş rulosu savrulurke­n, tırdaki kumaşların büyük bir bölümü de dere yatağına döküldü. Polisin olay yerindeki incelemesi ve yolun temizlenme­sinin ardından trafik normal seyrine döndü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (Bursa/dha)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye