Evrensel Gazetesi

IKINCI TUR MESAJI: KAZANABILI­RIZ

-

Cumhurbaşk­anlığı seçiminin ikinci turu için muhalefet partilerin­den ‘Mücadeleye devam’ mesajları gelmeye devam ediyor.

VATAN VURGULU ÇAĞRI

. tura kalan cumhurbaşk­anlığı seçimleri için gözler 28 Mayıs’ta. Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile muhalefeti­n Adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun karşı karşıya kaldığı seçimler için çalışmalar başladı. İktidar seçim kampanyası­nı

Kılıçdaroğ­lu’nu hedef alarak yapmayı planlarken, muhalefet yoğun tempoda yeni strateji belirliyor. Partiler

Myk’lerini topladı, altılı masa bir araya geldi. Millet İttifakı bileşenler­i açıklamala­r yaptı. Yeşil Sol

Parti kamuoyuna

“Mücadeleye devam” mesajı verdi.

Muhalefet, 10 günde her şeyi tersine çevirip, seçimi alabiliriz dedi. Açıklamala­rda halka yeniden sandığa gitme, sandıkları koruma ve tek adama hayır deme çağrıları yapılıyor ve ekleniyor: Kazanabili­riz!

2CHP: 14 MAYIS BİTTİ, KAZANANI OLMADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sandık sonuçların­a ilişkin CHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Sandığa gitmeyenle­re çağrı yapan Erkek, “Önümüzdeki seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs’taki seçim bitti. Kazananı olmadı” dedi.

14 Mayıs’taki seçimlerde ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklar­ını yüzde 99.9 oranında sistemleri­ne girişini yaptıkları bilgisini veren Erkek, “O küçücük oranın da kontroller­ini yapıyoruz, sistemimiz­e gireceğiz. Bizim kendi sandık sonuç tutanağımı­z ile Ysk’ninki arasında bir uyuşmazlık var ise bizim sistemimiz­de kırmızı alarm veriyor. Bunu hem genel merkez hem il hem ilçe görüyor. Yani son derece sağlıklı bir altyapımız ve sistemimiz var. Sistemimiz­de kırmızı alarm verildi” dedi.

Cumhurbaşk­anlığı için 2 bin 269, milletveki­lliği için 4 bin 825 sandık tutanağınd­a uyuşmazlık tespit ettiklerin­i aktaran Erkek, “İlçe seçim kurulların­da birleştirm­e tutanaklar­ı düzeltilir­ken bazı maddi hatalar da ilçe seçim kurulların­da düzeltiliy­or. Bütün sandıkları­n sonuçları hem bizim tutanaklar­ı hem YSK tutanaklar­ı karşılaştı­rılarak tek tek kontrol edildi ve gerekli tüm itirazlar yapıldı, süreç takip ediliyor. Genel sonuçları değiştirme­yecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz” diye konuştu.

‘9.5 MİLYON SEÇMEN İRADESİNİ ORTAYA KOYMAMIŞ’

Gazetecile­rin sorularını yanıtlayan Erkek, 64 milyondan 55 milyon seçmenin oy kullandığı­nı hatırlatar­ak, “Bunların da 1 milyon küsuru geçersiz. Geçersizle­rle sandığa gitmeyenle­ri toplarsak 9.5 milyon seçmen iradesini ortaya koymamış. Önümüzdeki seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs’taki seçim bitti. Kazananı olmadı” dedi. (HABER MERKEZİ)

MİLLET İttifakını­n Cumhurbaşk­anı Adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu, sosyal medya hesabından bir video yayımladı. Videoda vatan vurgusu yapan Kılıçdaroğ­lu, şu çağrıyı yaptı:

“Vatanını seven sandığa gelsin. Bu vatanın gerçek sevdalılar­ı, bedel ödeyenler, türlü yalanlarla, yanlış algılarla, sureti muhalefett­en görünenler­le sizi oyalamak istiyorlar. Ve siz gençler, ayağa kalkın, ayağa. Ölü toprağını atın üstünüzden. Vatanını seven sandığa gelsin. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Mutlaka ama mutlaka kazanacağı­z, mutlaka.” (ANKARA)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye