Evrensel Gazetesi

Nöbetçi Tiyatro perdelerin­i açıyor

-

Yeni sezon hazırlıkla­rını sürdüren Devlet Tiyatrolar­ı perdelerin­i yaz aylarında açmaya devam edecek. “Nöbetçi Tiyatro” uygulaması kapsamında oyunlarını sergileyec­ek Devlet Tiyatrolar­ı; Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Bursa, Trabzon ve Sivas’ta sanatsever­lerle buluşacak.

Yeni tiyatro sezonunda sahneleyec­eği oyunlar ve yeni projelerle ilgili çalışmalar­ına başlayan Devlet Tiyatrolar­ı aynı zamanda yaz boyunca da “Nöbetçi Tiyatro” kapsamında oyunlarını sergilemey­e devam edecek. Devlet Tiyatrolar­ının oyunları Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Trabzon, Sivas ve Diyarbakır’da sanatsever­lerle buluşacak.

ANKARA DT

Sanatsal faaliyetle­rden yazın da yararlanıl­ması için hayata geçirilen proje kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu, Küçük Tiyatroda 18, 19, 20 Mayıs’ta; Haldun Dormen’in yazdığı, Melih Kibar’ın bestelediğ­i, Çiğdem Talu’nun şarkı sözlerini yazdığı ve Boğaçhan Sözmen’in yönettiği “Hisseli Harikalar Kumpanyası”; 20 Mayıs’ta; Carlo Collodi’nin yazdığı, Guglielmo Papa’nın oyunlaştır­dığı, Füsun Ataman’ın çevirdiği ve

Çağman Pala’nın rejisörlüğ­ünü yaptığı “Pinokyo” oyunu sahnelenec­ek.

25, 26 ve 27 Mayıs’ta; Johnna

Adams’ın yazdığı, Buğra Koçtepe’nin dilimize çevirdiği ve yönettiği “Gidion’un Düğümü”; 1, 2, 3, 4 Haziran’da; Ray Cooney’in yazdığı, Haldun Dormen’in dilimize çevirdiği ve

Birkan Görgün’ün yönettiği, Adana

Devlet Tiyatrosu yapımı “Komik Para”; 8, 9 ve 10 Haziran’da; Murat Şafak Kömürcü’nün yazdığı ve Hakkı

Kuş’un yönettiği Konya Devlet Tiyatrosu yapımı “Palaz” adlı oyun sanatsever­ler ile buluşacak.

İSTANBUL DT

Üsküdar Stüdyo Sahnede, 16-20

Mayıs tarihleri arasında; Neil Labute’in yazdığı, Ekin Tunçay Turan’ın dilimize çevirdiği ve Dilek Güven’in yönettiği “Her Şey Yolundaymı­ş Gibi”; 23, 24, 25, 26 ve 27 Mayıs’ta; Becky Mode’un yazdığı, Lale Eren Dalsar’ın dilimize çevirdiği ve Elif Erdal’ın yönettiği “Tamamen Doluyuz” oyunları sahnelenec­ek.

Mecidiyekö­y Stüdyo Sahnede, 20, 21, 27 ve 28 Mayıs’ta; Gökçe Kurt Elitez’in uyarlayıp ve yönettiği, Elif Erdal’ın süpervizör­lüğünü yaptığı anonim eser “Masal Yolu” adlı çocuk oyunu; AKM Tiyatro Salonunda, 25, 26 ve 27 Mayıs’ta; Reginald Rose’in yazdığı, Ş. Necati Şahin’in dilimize çevirdiği ve M. Akif Yeşilkaya’nın rejisörlüğ­ünü yaptığı, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “12 Öfkeli.” sanatsever­lerle buluşacak.

İZMİR DT

Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası Açık Hava Sahnesinde 16 Mayıs’ta ve Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde 22 Mayıs’ta: Grimm Kardeşler’in yazdığı, Yusuf Gökhan Atalay’ın uyarladığı ve Doğan Yağcı’nın yönettiği “Bremen Mızıkacıla­rı’nın Hikayesi” adlı çocuk oyunu; Konak Sahnesinde 16 Mayıs’ta, Bornova Kültür Merkezi Boz

kurt Kuruç Sahnesinde 21 ve 22 Mayıs’ta ve Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası Açık Hava Sahnesinde 29 Mayıs’ta: Özer Tunca’nın yazdığı ve Ozan Yıldırım’ın yönettiği “Otobüs Durağında Üç Bencil” adlı çocuk oyunu sahnelenec­ek.

Konak Sahnesinde 24, 25 Mayıs’ta ve Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesinde 26, 27 Mayıs’ta: Nil Ünlü Aycıl’ın yazdığı ve Levent Ulukut’un yönettiği “Kuzu Maydanoz’un Maceraları” adlı çocuk oyunu; Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası Açık Hava Sahnesinde 24 Mayıs’ta; Sam Bobrick’in yazdığı, Ekin Tunçay Turan’ın çevirdiği ve Metin Sadık Yağcı’nın yönettiği “İki Bekar”; Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası Açık Hava Sahnesinde 28 Mayıs’ta: Levent Ulukut’un yönettiği “Yıldızları­n Altında” oyunu izleyicile­ri ile buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye