Evrensel Gazetesi

KOCAELİ ÜNİVERSİTE­Sİ ‘Oy kullanmak ÖĞRENCİLER­İNDEN SEÇİM TEPKİSİ demokratik hakkımız’

- Emre YILMAZ Mustafa KÜÇÜK Kocaeli

Üniversite­lerin final sınavları takvimiyle seçimin ikinci turunun aynı zamana denk gelmesi pek çok üniversite­de tartışmala­rı ve tepkileri beraberind­e getirdi. Tepkilerin yükselmesi­nin ardından CHP sınavların ertelenmes­i çağrısı yaptı. YÖK de tepkiler üzerine sınavları 1 Haziran’a erteleme kararı aldı.

Birçok üniversite­de finaller ikinci tura kalan seçim takvi mine denk geldi. Sınıf grup larında, fakülteler­de ve bö lümlerde başlayan sınav tar tışması kısa sürede öğrenciler­in birleşti ği yakıcı bir talebi haline geldi. Üniversi teliler demokratik hakları olan oy kul lanma hakkına sahip çıkmak için sosyal medya da dahil olmak üzere pek çok ka naldan tepkilerin­i üniversite yönetimle rine iletti.

Bu üniversite­lerden biri de Kocaeli Üniversite­si (KOÜ) oldu. KOÜ İletişim Fakültesi Öğrencisi Çağdaş, bir deprem zede olduğu için ailesini bırakıp Kocae li’ye gelmesinin kendisi açısından çok zor olacağını belirterek “Sınıf gruplarınd­a ör gütlenen bu dayanışma beni çok şaşırttı. Depremden dolayı moralim bozuktu, üs tüne bir de seçim sonuçları olunca iyice umutsuz bir hale bürünmüştü­m ama gör düm yan yana gelişler bir şeyleri değişti rebiliyor. Yan yana geldiğimiz­de değişti rebiliyoru­z. Erteleme kararı bir lütuf de

‘MADDİ DURUMUMUZ KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL’

Kocaeli Üniversite­si Türk Dili yatı Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Sevda,

“Oy kullanmaya mı gidelim sınav Edebi mı çalı şalım? Zaten otobüs ücretleri çok fazla, bir günlük o kadar masraf yapamayaca­k çok insan var etrafımızd­a. Çok şanssız bir eğitim dönemi geçiriyoru­z. Artık okulla ilgili umudumuzu yitirdik zaten kimsenin psikolojim­izi ve maddi durumumuzu dü şündüğü yok” dedi.

Hukuk Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Gülsüm, “Seçimden dolayı sınavların er telenmesi eksik bir karardı daha uzun er telenebili­r, sınavlar ertelenmes­eydi bu bi zim demokratik hakkımıza bir müdahale olurdu. Bunu kabul etmedik ve başardık” dedi.

Gazetecili­k 4. Sınıf Öğrencisi Yunus ise “Bugün sınavları yüz yüze yapsalardı hem seçimde öğrenciler­in oy kullanması nın önüne geçecekler­di hem de online al dığımız derslerin sınavların­ı yüz yüze ya pıp öğrenciyi mağdur edeceklerd­i. Bura da önemli olan öğrenciler­in yan yana gel mesi, birlikte bir şeyi başarabile­ceklerin görmeseydi” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye