Evrensel Gazetesi

Hukuksuzlu­ğu acilen düzeltin

-

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de yetkili sendika olmalarına rağmen yetkinin Sağlık-sen’e verilmesin­e ilişkin İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Sağlık emekçileri, “Yapılan hukuk suzluğu acilen düzeltin” dedi.

Sağlık emekçileri­nin yanı sıra İzmir Tabip Odası Başkanı Süley man Kaynak ve Genel Sağlık-İş İz mir Şube yöneticile­rinin de katıldı ğı açıklamada konuşan SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, yürüttükle­ri örgütlenme faaliyetle rinin son 1 ay içerisinde hastane yönetimi tarafından baskı altına alındığını ifade etti. Batmaz, “Has tanede öncesinde yetkili sendika olan Sağlık-sen yöneticisi bugün idarede görev almaktadır. Sendi kacılık koltuk için basamak mıdır? Bunu çalışanlar­ın takdirine bırakı yoruz. Sağlık-sen’in isteğiyle yürü tülen inceleme usul ve esas yönün den hukuka aykırı olduğu gibi ida ri inceleme ciddiyette­n de uzaktır. Biz biliyoruz ki yetki bizimdir. Gü cünü alandaki emekçiden almayan sendika yetkiyi masa başında al maya çalışması yok hükmündedi­r.

Yapılan hukuksuzlu­ğu acilen dü zeltin. Zira yargı önünde hesap dönecektir” dedi.

SES ayrıca yetki sorunu çözüle ne kadar her gün saat 16.00’da Bu ca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araş tırma Hastanesi başhekimli­k önünde alkışlı protesto yapacakla rını duyurdu.

‘BU KARARDAN GERİ DÖNÜLSÜN’

İzmir Tabip Odası Başkanı Sü leyman Kaynak da “21 yıldır sağ lıkta dönüşüm adı altında uygula nan politikala­r nedeniyle zulüm yaşadık. Sağlık çalışanlar­ının uğra dığı zulmün son bulmasını istiyo ruz. Bu son olay hiç küçümsenme meli, hukuksuzlu­ğun küçüğü büyü ğü olmaz. Bu hukuksuzlu­ğa hep birlikte karşı çıkacağız. Anayasa ve yasalara uygun olarak yaşamayı hak ediyoruz” dedi.

Genel Sağlık-İş Şube Eğitim Sekreteri Fatih Öztemel de “Emek cephesine iktidarın gücünü kulla narak yapılmış haksızlığı hepimize bir saldırı olarak görmekteyi­z. Yandaş ve yancı sendikalar­ın ikti darla birlikte yaratmak istedikler­i hukuksuzlu­ğa karşı SES İzmir Şu benin yanındayız” diye konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Eda Aktaş/evrensel
Fotoğraf: Eda Aktaş/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye