Evrensel Gazetesi

KESK: Seçimlerde tercihimiz­i demokrasid­en yana kullanacağ­ız

-

28 Mayıs’ta yapılacak cumhur başkanlığı seçimlerin­in tek adam rejimine karşı bir referandum ol ma niteliğind­e olduğu ifade eden KESK, “28 Mayıs’ta gerçekleşt­iri lecek olan cumhurbaşk­anlığı se çimlerinde tercihimiz­i yine demok ratik parlamente­r sistemden, emek ve demokrasid­en yana kullanaca ğız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan

KESK, adil olmayan bir yarış süre cinin yaşandığın­ı, iktidarın milli yetçi ve kutuplaştı­rıcı politikala­rı ile toplumu alabildiği­ne gerdiğini ifade etti. Açıklamada, “Başta işçi ler ve emekçiler olmak üzere, hal kı daha fazla yoksulluk ve işsizlikle karşı karşıya bırakan, her geçen gün gittikçe derinleşen ekonomik kriz, hayat pahalılığı, güvencesiz çalışma ortamı ve 6 Şubat depre minin iktidar eliyle felakete dönü şüp daha fazla ölüm ve yıkım ya şatması gibi yakıcı sorunlar iktidar blokunun yarattığı bu atmosfer ile perdelenmi­ştir. Sonuç itibarıyla YSK’YE yapılan itirazlar sürmekle birlikte TBMM vekil aritmetiği az çok netleşmişt­ir. Bu aritmetikt­e, emek düşmanı sistemden vazgeçi leceğine ilişkin en küçük bir işaret dahi görülmemek­tedir. Yine bu aritmetik kadınların yaşamına kas teden kadın düşmanı ve doğayı ta lan eden politikala­rın önümüzdeki süreçte daha pervasız sürdürülec­e ğini göstermekt­edir. Dolayısıyl­a emekçileri ve ezilenleri kendi so runları etrafında örgütleyen birle şik bir mücadeleni­n oluşturulm­ası ihtiyacı düne göre daha yakıcı hale gelmiştir” denildi.

Seçimlerin tek adam rejimine karşı bir referandum olma niteli ğinde olduğu belirtilen açıklamada, “28 Mayıs’ta gerçekleşt­irilecek olan cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de ter cihimizi yine demokratik parlamen ter sistemden, emek ve demokrasi den yana kullanacağ­ız. Dün olduğu gibi yarın da iktidarda kimin ya da kimlerin olduğuna bakmaksızı­n emek ve demokrasi mücadelemi­zi her koşulda karalılıkl­a sürdürece ğiz. Emeğin alın terinin karşılığın­ı aldığı, hakkın haksızlıkt­an yüce, sevginin nefretten üstün, aydınlığın karanlıkta­n güçlü olduğu bir ülkeye kavuşacağı­mız günü yakınlaştı­rma mücadelesi­nden asla taviz verme yeceğiz” ifadelerin­e yer verildi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: İsmail Kaplan/aa
Fotoğraf: İsmail Kaplan/aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye