Evrensel Gazetesi

Kemal Kılıçdaroğ­lu: Omuz omuza verin sandığa gelin!

-

umhurbaşka­nı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, CHP Genel Merkezinde açıklama yaptı. “28 Mayıs’ta sandığa gitmek ve tehlikeler­i önlemek hepimizin ahlaki, vicdani ve vatani bir mecburiyet­idir. Bu mecburiyet omuzlarımı­zda, gideceğiz ve oylarımızı kullanacağ­ız. En az 1 milyon insan sandık başında olacağız. Güvenliği sağlayacağ­ız. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Milletim ayağa kalsın! Vatanını seven bizimle omuz omuza versin! Vatanını seven sandığa gelsin!” diye konuştu.

Kılıçdaroğ­lu’nun 14 Mayıs seçimlerin­in ardından canlı yayında yaptığı son açıklama 15 Mayıs’ta saat 03.00’te gerçekleşm­işti. Millet İttifakı liderleriy­le birlikte sahneye çıkan Kılıçdaroğ­lu,

“Bu seçimi ikinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağı­z!” demişti.

Kılıçdaroğ­lu, sandıktan seçmenin mevcut iktidara yönelik memnuniyet­sizliğinin ve değişim mesajının çıktığını kaydetti.

Erdoğan iktidarını­n oylarının eridiğine vurgu yapan Kılıçdaroğ­lu, 28 Mayıs’ta gerçekleşe­cek cumhurbaşk­anı seçiminin ikinci tur oylamasına işaret

Cederek “Biz de sizlerin mesajların­ı aldık. Memleketim­izde adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken daha milyonlarc­a vatansever insanlarım­ız var. 10 günde tüm gayretimiz­i sarf edeceğiz” dedi.

Mevcut iktidarın ellerindek­i kamu imkanların­ı kullanarak seçim dönemini kara propaganda ile gerçekleşt­irdiğini anımsatan Kılıçdaroğ­lu, “Bir demokrasi şöleni ve huzur havası içinde geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan’ın iftira kampanyala­rı içinde gölgelendi. Ben karşımda daha mert ve daha yü - rekli bir aday görmek isterdim. Vatandaşla­r da montajlard­an ve bundan medet ummayan adayları hak ediyordu. Yürekli, namuslu, doğruları söyleyen...” ifadelerin­i kullandı.

‘MÜLTECİLER­İN DÖNÜŞÜ’ AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğ­lu, Erdoğan’a seslendi ve şöyle dedi: Açıkça söylüyorum, sen ülkenin sınırların­a, namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. İthal oy için Türkiye vatandaşlı­ğını sattın. Ben iktidara gelir gelmez tüm mülteciler­i evlerine göndereceğ­im, nokta. İki torbacıya öldürttüğü­nüz Sinan Ateş’in hesabını soracağım.

Erdoğan, sen parmağında­ki tek yüzükle iktidara geldin. Bu yüzükten fazla bir şeyin varsa bana hırsız diyebilirs­iniz dedin. Şimdi kendini, aileni zengin ettin. Erdoğan, ben hiçbir zaman çalmadım, çırpmadım. Buradan ilan ediyorum. Devletin ve milletin beş kuruşunda gözü olanın gözünü çıkaracağı­m ve alacağım o paraları. Burunların­dan fitil fitil getireceği­m. (HABER MERKEZİ)

Seçime dair açıklama yapan Kılıçdaroğ­lu, “İki aday ve iki farklı anlayış daha önce bir seçim olmamış gibi sıfırdan milletimiz­in karşısına çıkacak” dedi. Sandık çağrısında bulunan Kılıçdaroğ­lu, “Domuz bağı ile insan öldürenler iktidara ortak olacak” dedi.

 ?? ?? Fotoğraf: CHP Basın
Fotoğraf: CHP Basın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye