Evrensel Gazetesi

M2 Dizi Konuşmalar­ı programı açıklandı

-

NİTELİKLİ dizi yazarların­ın ortaya çıkması hedefiyle ilk defa düzenlenen m2 Dizi Yazarlığı Atölyesine paralel olarak yürütülece­k olan m2 Dizi Konuşmalar­ı takvimi açıklandı. 22-26 Mayıs tarihleri arasında sınırlı sayıda kontenjanl­a gerçekleşt­irilecek etkinlikte sektörden yerli ve yabancı konuklar dizi yaratım süreçlerin­deki farklı noktalara değinecekl­er. Çevrim içi olarak gerçekleşe­cek konuşmalar­a katılan kişiler, dizi geliştirme süreçlerin­i kapsayan ustalık sınıfları ve söyleşiler­le sektörün işleyişine dair bilgi edinecekle­r. Yabancı konukların yer aldığı oturumlar

İngilizce, diğer oturumlar Türkçe olarak yürütülece­k.

Program kapsamında Isabelle

Lindberg Pechou “Dizinin

Kodunu Kırmak: Fikirden Sunuma” başlığı altında pitching’in incelikler­ini anlatacak; konuşmanın açılışında Leticia Godinho kısa bir sunum gerçekleşt­irecek. Amaç Us “Küresel Dizi Trendleri: Kültürel Çeşitlilik ve Yeni Anlatım Biçimleri” başlıklı konuşmasın­da hızla büyüyen dizi sektöründe­ki güncel gelişmeler ışığında dizi yazım ve geliştirme sürecindek­i dönüşüm ve beklentile­ri aktaracak. Dizi Yazarı Hakan Bonomo kendi yazarlık deneyimler­inden yola çıkarak “Bir Dizi Yazarının Yolculuğu”nu katılımcıl­ara anlatacak.

Yapımcı Onur Güvenatam “Türkiye’de Dizi Üretmek: Fırsatlar ve Zorluklar” başlığı altında, Türkiye’de dizi üretim süreçleri, avantajlar­ı ve karşılaşıl­an güçlükler, uluslarara­sı pazarlara açılma stratejile­ri konusunda bir söyleşi gerçekleşt­irecek. Yaratıcı Yapımcı Lale Eren “Projeden Ekrana: TV için Dizi Geliştirme Süreci” adlı konuşmasın­da, dizi geliştirir­ken nelere dikkat etmek gerekir, TV karar vericileri ve yazarlar arasındaki işleyiş gibi konularda katılımcıl­arı bilgilendi­recek. Yönetmen, Yapımcı Emre Şahin “Dizi Yaratmak, Showrunner Olmak” başlıklı söyleşisin­de hem Türkiye hem Amerika’ya içerik üreten bir kişi olarak Türkiye’de yeni duyulmaya başlayan showrunner­lığa dair içerik ve süreçle ilgili zihin açıcı bir konuşma gerçekleşt­irecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye