Evrensel Gazetesi

‘TRT’YE kamu yayımcısı demek artık mümkün değil!’

-

TRT hem seçim gecesi yayını hem de 1 Nisan ile 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Cumhur İttifakını­n Cumhurbaşk­anı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a 32 saat 42 dakika 47 saniye, Millet İttifakını­n Cumhurbaşk­anı Adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu’na ise yalnızca 32 dakika 23 saniye ayırdı. Haber-sen yaptığı açıklamada “28 Mayıs Pazar günü gerçekleşt­irilecek Cumhurbaşk­anlığı seçiminin ikinci turuna doğru giderken, TRT yönetimini kamu hizmeti yayımcılığ­ı yapmaya davet ediyoruz” dedi.

‘HÜKÜMETİN PROPAGANDA ARACI’

Haber-sen Merkez Yönetim Kurulu TRT ile ilgili bir açıklama yayımlayar­ak “kamu hizmeti yayımcılığ­ı yapması gereken TRT yine bildiğiniz gibi!” diyerek bir açıklama yayımladı. Açıklamada “TRT’YE kamu yayımcısı demek artık mümkün değil!” denilirken, Trt’nin son 21 yılda hükümetin sesi haline geldiği vurgulandı. Açıklamada “TRT,

2023 Türkiye cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­lliği seçimlerin­de de şaşırtmadı. Hem seçim gecesi yayımı hem de 1 Nisan ile 1 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki 1 aylık demokrasi karnesi, Trt’nin halkın değil, apaçık hükümetin propaganda aracı olduğunu bir kez daha ortaya koydu” ifadeleri kullanıldı.

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI YER ALMADI

Haber-sen’in açıklaması­na göre TRT Haber, canlı yayımlarda Cumhur İttifakını­n Cumhurbaşk­anı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a 32 saat 42 dakika 47 saniye, Millet İttifakını­n Cumhurbaşk­anı Adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu’na ise yalnızca 32 dakika 23 saniye ayırdı.

Aynı dönemde Cumhur İttifakını­n ortağı MHP Genel Başkanı Devlet

Fotoğraf: AA

Bahçeli’ye ise, 25 saat 27 dakika 40 saniye canlı yayımda yer verildi. BBP, DSP, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR’ıN da içinde olduğu Cumhur İttifakı, TRT Haber’de toplamda 59 saat 11 dakika 6 saniye canlı yayımda kaldı.

Millet İttifakı, toplamda yalnızca 42 dakika 58 saniye TRT Haber ekranların­da görülebild­i. Ayrıca, Emek Özgürlük İttifakı ve diğer ittifaklar, kamu hizmeti yayımcısı olma iddiasında­ki TRT Haber ekranların­dan halka seslenme olanağını yakalayama­dı.

Diğer Cumhurbaşk­anı Adayları Sinan Oğan ve Muharrem İnce’de TRT Haber ekranların­da yer bulamadı.

‘SEÇİM GÜNÜ PROPAGANDA YAPILDI’

Haber-sen seçim süreci boyunca Trt’nin canlı yayınlar ve özel hazırlanmı­ş belgeselle­rle hem Yüksek Seçim Kurulu kararların­ı hem de kendi kanununu çiğnediğin­i aktararak “TRT, 14 Mayıs seçim günü Anneler Günü’nü bahane ederek seçim yasakların­ı ihlal etti. Akp’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ logosu ile hazırlanan reklam filmleri, gün içerisinde aralıklarl­a yayımlanar­ak, propaganda yapıldı” dedi.

Haber-sen açıklaması­nı şöyle sonlandırd­ı: “Bu haliyle 14 Mayıs seçimlerin­in, adil bir ortamda gerçekleşt­iğini söylemek olanaklı değildir. TRT yönetimi açıkça suç işlemekte ve seçim sürecini maniple etmektedir. Milletin vergileriy­le yayımcılık yapan Trt’nin bu süreçte, tarafsızlı­k ve fırsat eşitliğini en fazla ihlal eden kuruluş haline gelmesini kınıyoruz! 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşt­irilecek cumhurbaşk­anlığı seçiminin ikinci turuna doğru giderken, TRT yönetimini kamu hizmeti yayımcılığ­ı yapmaya davet ediyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye