Evrensel Gazetesi

Polis yine AYM kararını dinlemedi

-

Anayasa Mahkemesin­in (AYM) Galatasara­y Meydanı’nda yapmak istedikler­i oturma eyle mine müdahaleyi ‘ih lal’ olarak niteleyen kararına rağ men Cumartesi Annelerine polis yi ne izin vermedi. Eylemlerin­in 947’nci haftasında Galatasara­y Mey danı’nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Annelerine polisler yine sert müdahale ederek çok sayıda ki şiyi gözaltına aldı.

TERS KELEPÇELİ GÖZALTI

17-31 Mayıs Uluslarara­sı Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası’nda gözaltında kaybedilen yakınların­ın fail lerinin bulunması ve yargılanma­sı için Galatasara­y Meydanı’nda bir araya ge len Cumartesi Anneleri abluka altına alındı. Aym’nin Galatasara­y Meyda nı’nda yapmak istedikler­i eylemlerin engellenme­sine ilişkin 2 kez verdiği ‘hak ihlali’ kararların­ı yine tanımayan polisler, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca haber takibi yapmak isteyen ba sın mensupları da darbediler­ek alan dan uzaklaştır­ıldı. Polis, aralarında ka yıp yakınları ve insan hakları savunucu larının bulunduğu çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/evrensel Polisin ablukaya aldığı Cumartesi Annelerind­en gözaltına alınanları­n isimleri şöyle: Hanife Yıldız, Eren Keskin, Besna Tosun, Ali Ocak, Seb la Aran, Gülseren Yoleri, Hasan Ka rakoç, İrfan Bilgin, Leman Yurtsever, Hünkar Hüdai Yurtsever, Nazım Dikbaş, Taylan Bekin, Ümit Efe. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Aym’nin kararına rağmen polis yine Cumartesi Anneleri’nin eylemine izin vermedi. Sert müdahaleye maruz kalan Cumartesi Anneleri, ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye