Evrensel Gazetesi

ÇERKESLER BUGÜN ALANLARDAN SESLENECEK: Bunun adı soykırım

-

SOYKIRIM ve sürgünün sembolik ta rihi 21 Mayıs’ta, Çerkes toplumunun en kalabalık diasporası­nın bulunduğu Tür kiye’de Çerkes dernekleri ve federasyon ları bir dizi anma etkinliği yapacak. Ko caeli Büyükşehir Belediyesi­nin ana orga nizatör olduğu, ABHAZFED’IN katılım larıyla gerçekleşt­irilecek ‘Kafkas sürgünü anma ve kültür alanı tanıtım’ programı sürgünün sembolik kıyılarınd­an biri olan Kefken sahilinde yapılacak. ÇERKES FED ise bugün saat 21.00’de Rus Kon solosluğun­a en yakın nokta olarak belirt tiği İstiklal Caddesi’ndeki Odakule İş Hanı’nın arkasında toplanacak. Kafkas Dernekleri Federasyon­u (KAFFED) ge çen yıl Yenikapı’da olduğu gibi tüm dün yaya, tüm insanlığa “Bunun adı soykı rım!” demek üzere bu yıl, seçim süreci nin etkileri nedeniyle, Ankara’da bir mi ting açık hava toplantısı düzenliyor.

KAFFED SOYKIRIMI ANLATMAK İÇİN AVRUPA PARLAMENTO­SU’NDA

KAFFED, Avrupa Parlamento­su Ye şiller/avrupa Özgür İttifakı Grubunun ev sahipliğin­de 22 Mayıs günü Brük sel’de bir anma etkinliği düzenleyec­ek. Panelle başlayacak etkinliğin konusu “Güncel siyasi durum bağlamında Çer kes soykırımı ve sürgününün devam eden etkileri” olacak. Etkinliğin takri ben bir buçuk saat sürmesi bekleniyor.

SÜRGÜN ANITI’NIN AÇILIŞI BABALI’DA YAPILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi­nin yapımını üstlendiği, Kocaeli Üniversite sinden Doç. Dr. Ceyhun Konak ve aynı üniversite­nin öğretim görevliler­inden Oğuz Polatel’in teknik destek verdiği Sürgün Anıtı’nın yapımı bu ay tamam landı. 8 metre uzunluğund­a ve 5 ton ağırlığınd­aki Sürgün Anıtı’nın açılışı 21 Mayıs’ta gerçekleşt­irilecek. Anıt, Kef ken Babalı sahilinde, 2 metre yüksek likteki platformda, 200 metrekarel­ik alanda sergilenec­ek. Sürgün Anıtı’nın 21 Mayıs’taki açılışına Çerkes federas yonları ve bağlı dernekler katılacak. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye