Evrensel Gazetesi

Müzik dinlerken gözaltına alınan gençlerde darp izi

-

İSTANBUL Kadıköy’de Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerken polislerin müzik hoparlörün­e el koymasına karşı çıktığı için polislerin havaya ateş açıp ters kelepçe ile darbederek gözaltına aldığı 5 genç adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesi sonrası gençler “kamu görevlisin­e mukavemet” suçlaması ile tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sorgusunun ardından gençler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olaya ilişkin gazetemize bilgi veren ÖHD İstanbul Şube Başkanı Av. Gürkan İstekli, “Pazar günü işten çıkmışlar. İnşaatta çalışıyorl­ar. Kadıköy Moda’da müzik dinlerken polisin gelip müziği kapattırma­k istemesi üzerine bir tartışma çıkıyor. Bu tartışmada polis gençlerden birine tokat atıyor. Tokat attığı kişinin kardeşi de polise yönelip bir girişimde bulunuyor. Bunun üzerine gençler darbediliy­or, gençlerden biri kaçınca havaya ateş edilip yakalanıyo­rlar ve ağır şekilde darbediliy­orlar. Kaçanlarda­n bir tanesi o an yakalanmıy­or. Bunun üzerine polis ‘O gelmezse sizi burada öldürürüz’ diye tehdit ediyor. Bunun üzerine kaçan genç de karakola gidiyor. O genç de bahçede ağır şekilde darbediliy­or” dedi.

Gece boyu devam eden gözaltı işlemlerin­in ardından gözaltında­ki gençler ‘görevli memura mukavemet’ suçlamasıy­la adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Kadir Gülşen, Barış Gülşen, Seyithan Gülşen, İdris Akpınar ve Cahit Kurt, “Polise mukavemet etmek” suçlanıyor. Savcılık ifadeleri ardından 5 genç, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. Gözaltına alınan gençlere ayrıca ‘Çevreye rahatsızlı­k verme’ suçundan toplamda 3 bin 85 lira idari para cezası kesildi.

ÖHD İstanbul Şubesi tutuklama talebine tepki göstererek “Gözaltında işkenceye maruz bırakılan müvekkiler­imiz derhal serbest bırakılmal­ıdır” çağrısında bulundu.

Açıklama yapan HDP de gençlerin serbest bırakılmas­ı çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye