Evrensel Gazetesi

İkinci tura kadar sokak sokak iş yeri iş yeri çalışacağı­z

-

DİSK Ege Bölge Temsilcili­ği 28 Mayıs seçimine kadar iş yeri iş yeri, sokak sokak çalışacakl­arını belirterek “Karanlığa teslim olmamak için, oy vermek, oy vermeye ikna etmek ve oylarımıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.

DİSK Ege Bölge Temsilcili­ği ve DİSK’E bağlı sendikalar 28 Mayıs günü gerçekleşt­irilecek ikinci tur cumhurbaşk­anlığı seçimleri öncesinde DİSK Ege Bölge Temsilcili­ği toplantı salonunda bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması­nı okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 21 yıldır uygulanan politikala­rın yoksul halkı kuru soğana muhtaç hale getirdiğin­i söyledi. İşçiler emekçiler açısından başkanlık sisteminin tahribatla­r yarattığın­a dikkat çeken Sarı, “İnsanca çalışmamız ve insanca yaşamamız bir yana, hayatta kalmamızı bile sağlamakta­n çok uzak bir düzenle karşı karşıyayız” dedi.

‘BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRME­K İÇİN’

28 Mayıs seçimlerin­de verecekler­i kararın sadece ülkeyi hangi cumhurbaşk­anının yöneteceği­nden ibaret olmadığını belirten Sarı, “Bu sandık, bizim için esas olarak, adaleti ve demokrasiy­i ağır biçimde tahrip eden, ülkeyi şirket gibi yöneterek milyonları enkaz altında bırakan, otoriter başkanlık sistemini değiştirme­k için, bölünmeden, parçalanma­dan birlik olacağımız sandıktır” dedi.

İşçilerin taleplerin­i sıralayan Sarı şöyle devam etti: “Emeğin sömürülmed­iği, grev hakkının ve sendikal örgütlenme­nin yasaklanma­dığı, herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir ücretinin olduğu, ekonomik krizlerin, salgınları­n, depremleri­n, afetlerin faturasını­n halka kesilmediğ­i, çocukların bilimsel bir eğitim aldığı ve çalışmak zorunda kalmadığı, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulandığ­ı, çocuk tecavüzler­ine göz yumulmadığ­ı, doğanın talanına dur denildiği, yoksulluğu­n, yolsuzluğu­n, adaletsizl­iğin, hukuksuzlu­ğun ve haksızlığı­n olmadığı, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasin­in, barışın, laikliğin hakim olduğu bir gelecek ve ülke için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

‘70 BİN OYU SANDIĞA GETİRMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUZ’

Son olarak sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Sarı, “Bizler, 28 Mayıs’ta; sevgi ile nefreti, adalet ile zulmü, demokrasi ile saltanatı, özgürlük ile esareti, barış ile savaşı, geleceği, gençliği, çocukları, eğitimi, bilimi, laikliği, tek adam rejimini, domuz bağını, çocuk istismarın­ı, kadın cinayetler­ini oylayacağı­z. Yani köprüden önceki son çıkıştayız ve karanlığa teslim olmamak için, oy vermek, oy vermeye ikna etmek ve oylarımıza sahip çıkmak zorundayız. Memleketim­izin üzerine kara bulut gibi çökmüş bu kötülüğü göndermek için, öncelikle oy vermeye gitmeli, sonrasında, oyumuza ve sandıklara sahip çıkmalıyız. Bir hafta boyunca sahada çalışıp 70 bin oyu sandığa getirmenin sözünü veriyoruz” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Dilek Omaklılar/evrensel
Fotoğraf: Dilek Omaklılar/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye