Evrensel Gazetesi

Sinan Oğan ikinci turda Erdoğan’a destek verecek

-

CUMHURBAŞK­ANLIĞI seçimlerin­in ikinci turunda Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı destekleye­ceklerini açıklayan ATA İttifakı Cumhurbaşk­anı Adayı Sinan Oğan, parlamento çoğunluğu ve cumhurbaşk­anlığının aynı ittifakta olmasının istikrar açısından önemli olduğunu söyledi.

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşk­anı Adayı Sinan Oğan, ikinci tura kalan cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­e ilişkin yaptığı açıklamada, daha önce ifade ettiği gibi “plana sadık kaldıkları­nı” söyledi. Konuşmasın­da istikrar vurgusu yapan Oğan, açıklaması­nda özetle şu ifadelere yer verdi: “Bu sebeple yeni geçilen cumhurbaşk­anlığı hükümet sisteminde, istikrarın temelinde parlamento ve cumhurbaşk­anlığının aynı ittifak yönetimind­e olması önem arz etmektedir.

Millet İttifakı ise 20 yıldır iktidarda olan Cumhur İttifakı karşısında yeterli başarıyı gösteremem­iş, geleceğe dair tarafımızı ikna edecek perspektif­i sunamamış, her şeyden önemlisi parlamento çoğunluğun­u sağlayamam­ıştır” dedi. Terör örgütlerin­e karşı mücadeleni­n devam ettirilmes­i, sığınmacı ve kaçaklar meselesind­e artık bir takvim mevcuttur.

Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmezli­ği ve madde 66’da yer alan Türklüğün anayasadan çıkarılma girişimini­n karşısında ortak anlayış birliğinin mevcudiyet­i görülmüştü­r. Gerek ben gerek ittifakımı­zın değerli başkanları ikinci tur seçimlerin­de iki adayla da görüştük.

Herhangi bir pazarlık, angajman ve talepte bulunmaksı­zın kırmızı çizgilerim­izi ifade ettik. Bu müzakere, istişarele­r ve tabandan gelen mesajlar neticesind­e seçimlerin ikinci turunda Erdoğan’ı destekleye­ceğimizi beyan ediyorum” dedi.

ATA İTTİFAKI DAĞILDI

Millet İttifakı Cumhurbaşk­anı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ile Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ü ziyaret etti. Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada konuşan Öz, “Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Demokrasin­in devam etmesi için Kılıçdaroğ­lu’nu destekleme kararı aldık” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise bugün açıklama yapacak. (ANKARA)

 ?? ?? Fotoğraf: TCCB
Fotoğraf: TCCB

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye