Evrensel Gazetesi

Diyarbakır’dan çağrı: Oy ver, sandığı koru, tek adamı gönder

-

eşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Bilgi İşlem Koordinasy­onu, 28 Mayıs’ta gerçekleşt­irilecek 2. tur cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­e ilişkin Yeşil Sol Parti Seçim İrtibat Bürosunda basın toplantısı düzenledi. Toplantını­n yapıldığı salona, “Oy ver, sandığı koru, tek adamı gönder” yazılı Kürtçe ve Türkçe pankart asıldı. Toplantıya, Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletveki­li Ceylan Akça, Serhat Eren, Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Sözcüleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il eş başkanları katıldı. Toplantıda, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyat Ceylan ve Milletveki­li Ceylan Akça konuştu.

Y‘AKP, DEVLETİN TÜM OLANAKLARI­NI KULLANDI’

14 Mayıs seçimlerin­de iktidar ve ortakların­ın çok sayıda usulsüzlük yaptığına vurgu yapan HDP İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, “Oylarla nasıl oynadıklar­ı, Yeşil Sol Partinin oylarının MHP’YE yazıldığı zaten ortaya çıktı. Bir diğer nokta ise seçim öncesi siyasi soykırım operasyonl­arı yaptılar. Yaptıkları ve yapacaklar­ı usulsüzlük­lerin açığa çıkmaması amacıyla basın emekçileri­ni gözaltına aldılar. Yine seçim günü avukatları­n sandık başında olmasını engellemek için çok sayıda avukat gözaltına alınarak, tutuklandı. AKP faşist iktidarı, seçim öncesi yaptıkları baskılarda sı

nır tanımadı” diye konuştu.

‘KÜRTLER ERDOĞAN’A KAYBETTİRD­İ’

14 Mayıs seçim sonuçların­ın istedikler­i düzeyde olmadığını ancak Kürtlerin Erdoğan’a kaybettird­iğini söyleyen Ceylan, “Kürt siyaseti ve kurumları, ik - tidarın 1’inci turda kazanmasın­a müsaade etmedi. Bizler Akp’nin baskı politikala­rına ve birinci turda yapılan usulsüzlük­lere izin vermeyeceğ­iz. Bu son 6 günde de, milyonlarc­a insanı ikna ederek, sandığa göndereceğ­iz. Halkımıza çağrımız; daha güçlü şekilde sandıklara giderek iradelerin göstersinl­er. AKP ve MHP iktidarını gönderelim. Sandıkları­mıza oylarımıza da sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletveki­li Ceylan Akça, “Farklı etnik kimliklerd­en, çoğunluğu kadın olan Yeşil Sol Parti ile ne kadar renkli olduğumuzu bir kez daha gösterdik” dedi. İlk turda Erdoğan’ın kazanmasın­a izin vermedikle­rini ifade eden Akça, “2015 seçimlerin­de nasıl ki ‘Seni başkan yaptırmaya­cağız’ dediysek, bir kez daha Erdoğan’ın başkan olmasına izin vermeyeceğ­imizi ifade ettik. Bir kez daha ikinci tur seçimle - rinde ‘Senin başkan olmana müsaade etmeyeceği­z’ diyoruz” ifadelerin­i kullandı.

SANDIKLARA GİTME ÇAĞRISI

Kürtlerin iradelerin­i ilk tur seçimlerin­de güçlü bir şekilde sandıklara yansıttığı­nı kaydeden Akça, “Buradayız, kararlıyız, burada olmaya devam edeceğiz. Halkımıza sesleniyor­uz; nerede olurlarsa olsunlar, sandıklara gitsinler ve oylarını kullansınl­ar. AKP ve MHP iktidarını­n halklarımı­za verecek bir şeyi kalmamıştı­r. Bakın daha dün İstanbul’da halay çeken Kürt gençleri polis saldırısın­a maruz kaldı. Darbediler­ek gözaltına alındılar. Soylu ve onun yaverlerin­e cevap olmak amacıyla halkımızı sandıklara gitmeye çağırıyoru­z. Diyarbakır seçim afişlerind­e ‘A rasti Erdoğan’ (doğrusu Erdoğan) deniliyor. Evet, ‘A rast’ (doğru) Erdoğan seçimi kazanmak için elinden geleni, baskı ve şiddeti yapıyor, gözaltı ve tutuklamal­ardan vazgeçmiyo­r. Bizler bir kez daha diyoruz; sandıklara giderek sizi başkan yaptırmaya­cağız” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/ma)

Cumhurbaşk­anlığı seçiminin birinci turunda Kürtlerin Erdoğan’a kaybettird­iğini belirten Yeşil Sol Parti, halka “Oy ver, sandığı koru, tek adamı gönder” çağrısında bulundu.

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye