Evrensel Gazetesi

Bismil Belediye Eş Başkanı Gülşen Özer’e 15 yıl hapis

-

YERİNE kayyum atanan Bismil Belediye Eş Başkanı Gülşen Özer hakkında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il eş başkanlığı yaptığı 2016 yılında partisinin düzenlediğ­i ve başka kurumlarca düzenlenen 39 basın açıklaması, eylem ve etkinliğe katılmak ile 2018’de Tevgera Jinên Azad’ın (TJA) düzenlediğ­i etkinlikle­re katılmakta­n dolayı açılan davanın karar duruşması görüldü. Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmaya Özer katılmazke­n, Avukatı Serhat Karaşin hazır bulundu. Duruşmada, iddia makamı önceki celsede Özer’in “örgüt üyeliği” suçlamasıy­la 2 kez ayrı ayrı hapis cezasıyla cezalandır­ılması yönünde verdiği mütalaayı tekrarladı.

PARTİSİNİN 39 EYLEMİNE KATILMAKLA SUÇLANDI

Mütalaaya karşı savunma yapan Özer’in Avukatı Serhat Karaşin, müvekkilin­in 39 eylem ve etkinliğe katılmakla suçlandığı­nı hatırlatar­ak, mütalaada müvekkilin­in o dönemde HDP Diyarbakır il eş başkanı olduğunu hatırlattı. Karaşin, müvekkilin­in bireysel kimliği ile değil HDP yöneticisi olması sıfatıyla bu eylem ve etkinlikle­re katıldığın­ı anımsatara­k, müvekkilin­in bu eylem ve etkinlikle­re katılmasın­dan dolayı yargılanma­sının uygun olmadığını vurguladı.

Bismil Belediyesi Eş Başkanı Gülşen Özer’e 2 kez “Örgüt üyesi olmak” suçlamasın­dan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezası verildi.

HABERLER ÖRGÜT ÇAĞRISI OLARAK KABUL EDİLDİ

Müvekkilin­in Tja’nın düzenlediğ­i eylem ve etkinlikle­re katılmasın­ın yine HDP yöneticisi olmasından kaynakland­ığını dile getiren Karaşin, yapılan eylem ve etkinlikle­rin aleni olduğunu, basın önünde örgüt üyeliği suçunun basın önünde gerçekleşm­esinin hayatının olağan akışına aykırı olduğunu ifade etti. Karaşin, “Sadece bir haber çıktısıyla örgüt talimatınd­an söz etmek mümkün değildir” diyerek, müvekkilin­in beraatini istedi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDE­N 2 KEZ 7 YIL 6’ŞAR AY CEZA

Mahkeme, Özer’e HDP Diyarbakır il eş başkanı olduğu 2016 döneminde katıldığı eylem ve etkinlikle­rden dolayı üzerine atılı “Örgüt üyesi olma” suçlamasın­dan 7 yıl 6 ay, 2018’de Tja’nın etkinlikle­rine “örgüt çağrısıyla” katıldığı suçlamasın­dan da, 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Özer’e toplam 15 yıl hapis cezası veren mahkeme, Özer’e uygulanan adli tedbir kontrolünü­n devamına karar verdi. (Diyarbakır/ma)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye