Evrensel Gazetesi

Uluslarara­sı İzmir Festivali 2 Haziran’da başlıyor

-

İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından bu yıl 36’ncısı düzenlenen Uluslarara­sı İzmir Festivali, 2 Haziran-11 Temmuz arasında gerçekleşt­irilecek. İKSEV’DEN yapılan açıklamaya göre, festival 2 Haziran 21.00’de 12. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması konseriyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salonda başlayacak. Konserde yarışmanın finaline kalan keman konçertola­rı yarışacak.

Tekfen Filarmoni 4 Haziran’da Efes Büyük Tiyatro’da, Hatay Akademi Orkestrası 7 Haziran’da İzmir Agorası’nda, İtalya’nın Salento Bölgesi çıkışlı üçlü La Cantiga de la Serena 13 Haziran’da İzmir Agorası’nda konser verecek. Festivalde geleneksel, çağdaş, bilgisayar destekli müzik, dans, tiyatro gibi farklı disiplinle­rden sanatçılar­la çalışan L’acheron ise 15 Haziran’da AASSM Büyük Salonda bir gösteri sunacak. Vokal altılısı Singer Pur’un 20 Haziran’da Çeşme Kalesi’nde, Wiener Kammersymp­honie’nin 22 Haziran’da Celsus Kütüphanes­inde sanatsever­lerin karşısına çıkacağı festivalde en büyük çağdaş besteciler­den Krzysztof Penderecki anısına 6 Temmuz’da Celsus Kütüphanes­inde konser düzenlenec­ek. Gitarın Portekizli efsane ismi Pedro Joia ise 8 Temmuz’da Çeşme Kalesi’nde dinleyiciy­le buluşacak. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına adanmış iki yeni bestenin dünya prömiyerin­in de sunulacağı festival, 11 Temmuz’da AASSM Büyük Salonda “Allaturca Impro Piano” İkilisinin “Makam Müziğinde Çeşitlemel­er” özel projesinin dünya prömiyeriy­le son bulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çeşme Kalesi ve Celsus Kütüphanes­inde yapılacak konserler için ücretsiz ulaşım desteği verecek. Belediye otobüsleri konser günleri saat 18.00 ve 18.30 arasında DEÜ Sabancı Kültür Merkezinin Mithatpaşa Caddesi tarafındak­i kapısı önünden doldukça hareket edecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye