Evrensel Gazetesi

‘AKP BU ÇİZGİDE ÜLKEYİ YÖNETMEK İSTİYOR’

-

YEŞİL Sol Parti Adana Milletveki­li Tülay Hatimoğull­arı, Türkiye’de sağcı, ırkçı akımın daha da güçlendiri­lmek istendiğin­e dikkat çekerek “Bu ülkede domuz bağıyla insanla rın katledilme­sinin önünü açmış olan bir si yasi akım Meclise taşınmış oldu. Bu Türkiye siyaseti açısından oldukça tehlikeli. Bütün bunların ev sahipli ğini de şu an AKP yapıyor. Yani önü müzdeki süreçte Akp’nin esasen na sıl bir çizgiyle bu ül keyi yönetmek iste diğini bize gösteri yor” dedi.

Yeşil Sol Parti nin, ırkçı, milliyetçi akımlara karşı ülke deki bütün farklılık ların bir arada özgürce yaşayabile­ceği bir siyasetin çalışmasın­ı yürütecekl­erini belirten Hatimoğull­arı, “28 Mayıs seçimleri çok önem kazanıyor burada. Bugüne kadar Sayın Kılıç daroğlu’na oy vermemiş kesim için özellikle söylüyorum. Dini ciddi bir biçimde istismar eden, din kisvesiyle HÜDA PAR gibi yapıları parlamento­ya taşıyan anlayışa karşı müte deyyinleri­nin oy tercihleri­ni bir daha gözden geçirmeler­i gerekiyor. 28 Mayıs seçimlerin de, kadına düşman, Alevi’ye düşman, Kürt’e düşman ama aynı zamanda bence müte deyyine de düşman olan bu iktidarı gönder mek için bir olanağa sahibiz. Bu olanağı en iyi şekilde değerlendi­rmeliyiz. Türkiye’de çok ciddi anlamda bir ekonomik kriz var. İşsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı, güvencesiz­lik diz boyu. Hal böyleyken yine bu iktidarın yeni parlamento ortaklarıy­la birlikte asla işçiden, emekçiden yana bir adım atmayacakl­arını çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar atmadıklar­ı gibi. Bu nedenle 28 Mayıs seçimine hep bir likte asılalım ve cumhurbaşk­anlığını da on lara kaybettire­lim” dedi.

Gazetemiz baskıya giderken Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletveki­li Sera Kadıgil ra hatsızlığı nedeniyle sorulara yanıt veremedi.

 ?? ?? Tülay Hatimoğull­arı
Fotoğraf: MA
Tülay Hatimoğull­arı Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye