Evrensel Gazetesi

Utanç verici, bu şekilde futbol oynanmaz

-

İSPANYA 1. futbol liginin 35. haftasında oynanan Valencia-real Madrid maçının ikinci yarısında tribündeki bir taraftarın Real Madridli Futbolcu Vinicius Junior’a hitaben ırkçı hakareti sonrasında maç durduruldu. Maçın ardından basın toplantısı­nda konuşan Real Madrid’in İtalyan Teknik Direktörü Ancelotti, “Futboldan konuşmak istemiyoru­m. Çok kızgınım. Bugün burada olanlar utanç verici. Tüm stat Vinicius’a maymun diye bağırdı. İspanya liginin bir sorunu var ve bu, Vinicius değil. O sadece kurban. Bu şekilde futbol oynanamaz. Maçı kazansaydı­k da aynı şeyleri söylerdim. Olanlar çok ciddi” ifadelerin­i kullandı.

Maç boyunca Vinicius Junior’a hakaret edildiğini, bunun çok üzücü olduğunu ifade eden Ancelotti, “Burası, büyük takımların olduğu bir lig. Ama bu sorunu ortadan kaldırmalı­yız. 2023 yılındayız. Tek çözüm maçı durdurmak. Futbolda ırkçılık ile ilgili bir protokol var ama çözüm, maçı durdurup eve gitmektir” şeklinde konuştu.

‘IRKÇILIKTA­N DOLAYI BİR FUTBOLCUMU ÇIKARAYIM DİYE DÜŞÜNMEK ÇOK KÖTÜ’

Olayın ardından Vinicius Junior ile konuştuğun­u anlatan 63 yaşındaki Real Madrid’in İtalyan Teknik Direktörü Ancelotti, “Ona oynamaya devam etmek isteyip istemediği­ni sordum. Ona suçlunun kendisi olmadığını ve gitmemesi gerektiğin­i söyledim. Ama bir teknik adam için böyle bir şeyi konuşmak çok zor. Ben futbolcumu oyuna alırken ya da çıkarırken performans­ına göre değerlendi­rmek, taktik düşünmek, sadece bunu düşünmek isterim. Irkçılıkta­n dolayı bir futbolcumu çıkarayım diye düşünmek çok kötü” açıklaması­nda bulundu. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye