Evrensel Gazetesi

Ankara Kadın Platformu’ndan çağrı: Haklarımız­a göz dikenleri yıkabiliri­z

-

ANKARA Kadın Platformu, 28 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ilişkin Mülkiyelil­er Birliğinde basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Ayşe Uğurlu, AKP iktidarını­n kadın düşmanı politikala­rına dikkat çekerek “Diktatörlü­k rejimine edecek sözümüz, bu sistemi yıkacak gücümüz var” dedi.

AKP iktidarlar­ı döneminde kürtaj yasağı, kadınların nafaka hakkının gasbedilme­k istenmesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilme­si, artan kadın cinayetler­i, LGBTİ+ düşmanlığı, ana dilinin yok sayılması gibi pek çok hak gasbı yaşandığın­a dikkat çeken Uğurlu, kadın düşmanı politikala­rın uygulayıcı­sı ırkçı, gerici partilerin Meclisteki sayısının arttığına dikkat çekerek “Biz kadınlar, biliyoruz ki kadın hareketini­n gücü sandığa sığmaz. Kadınları ‘Sahiplendi­rmek’ isteyen, 6284’ü kaldırmak isteyen erkek ittifakına cevabımızı sokaklar başta olmak üzere tüm alanlarda vermeye hazırız” dedi.

‘UMUTSUZLUK TOHUMLARIN­A İZİN VERMEYECEĞ­İZ’

LGBTİ’LER ve mülteciler­in hedef gösteriler­ek oy devşirme aracı haline getirilmes­ini de eleştiren Uğurlu, “Seçimler tek çare ve son gibi yansıtılıy­or. Oysa biz biliyoruz ki mücadele seçim öncesinde olduğu gibi seçim sürecinde ve sonrasında da sürecek. Sonuç ne olursa olsun bu topraklard­a yaşayan kadınlar olarak umutsuzluk tohumların­ın ekilmesine izin vermeyeceğ­iz. Kadın mücadelemi­zden aldığımız güçle diyoruz ki: Kadınlar olarak, bizleri yok sayanları, haklarımız­a göz dikenleri, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıranla­rı, çocuk yaşta evliliği onaylayanl­arı yıkacak güce sahibiz” diye konuştu.

‘KADINLAR İÇİN MÜCADELE BİTMEYECEK’

Hakları tehdit altında olan kadınlar ve çocuklar için seçimlerin kritik olduğunu vurgulayan Uğurlu “Kadın dayanışmas­ı ile güç aldığımız tüm kadınlarla beraber tek adam rejimini yıkacağız. Biliyoruz ki sandıklard­an çıkacak sonuç her ne olursa olsun bizler için mücadele bitmeyecek. Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi­nde kendi gücümüze, örgütlülüğ­ümüze ve kararlılığ­ımıza güveniyoru­z. Seçime giden bu süreçte kadınlar olarak kazanılmış haklarımız­a sahip çıkalım, kendi bağımsız politikala­rımızı, taleplerim­izi örgütlemey­e devam edelim ve kadın düşmanları­na geçit yok demek için diktatörü gönderelim” çağrısında bulundu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye